BIST 10.235
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,72
HABER /  GÜNCEL

PKK, Suriye'nin desteğiyle azıyor!

Terör örgütü PKK'nın kanlı eylemlerini artırmasının sırrı ortaya çıktı.

Abone ol

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı uzun yıllar besleyen Baba Esad'ın oğlu Beşar Esad da PKK'ya kucak açtı. Terör örgütünün Alevi olan elebaşıları Suriye ile ittifak kurdu.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, son günlerde fazlalaşan PKK saldırılarının perde arkasındaki gerçekler bir bir ortaya çıkıyor.

Oslo görüşmelerine katılan PKK'nın şahin kanadındaki isimlerinden Alevi kökenli Mustafa Karasu bu defa da Suriye'de devrede. Karasu'nun Nusayri yönetiminden destek alamak ve burdaki PKK yanlısı Kürt partisi aracılığıyla rejime karşı çıkan Suriyeli Kürtlerin direncini kırmak için girişimde bulunduğu, Türkiye'ye yönelik saldırıların da artırılması için Suriye yönetiminden destek istediği kaydediliyor.

PKK'nın saldırılarını son zamanlarda azdırmasının nedeni Suriye'nin verdiği destek. Suriye Türkiye'yi lköşeye sıkıştırmak için destek veriyor. PKK da Suriye diyetini öderken bu zaman da eylemlerini artırması da işine geliyor.

PKK'NIN EN ETKİN İSİMLERİ SURİYELİ

Örgüt yapısındaki Suriyeliler de son dönemlerde ön planda yer alıyor. Nurettin Sofi, Bahoz Erdal, Şahin Cilo, Rustem Cudi ve Çiya Kobani örgütte etkin olmaya başlayan Suriyeli isimlerden bazıları.

İstihbarat raporlarına göre, 1.700 Suriyeli'nin Kandil'de yer aldığı belirtiliyor. Kandil'de 24 eylül tarihinde Türkiye'nin hava operasyonu ile öldürülen 5 militandan 4'ünün Suriyeli olması ise örgütteki Suriyeli militanların ne kadar etkin olduğunu gösteriyor.