BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK sloganına çalışma cezası

Gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklanırken 18 yaşından küçükler için ilginç bir ceza verildi.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Nevruz etkinlikleri sırasında terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 11 kişiden 7'si çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Mahkeme 4 çocuğa ise adli kontrol kapsamında bir kamu kurumunda 3 ay ücretsiz temizlikçi olarak çalışma cezası verdi. Cizre'de 21 Mart günü düzenlenen Nevruz etkinlikleri sırasında terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 16-18 yaş arası 11 zanlı Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından adliyeye çıkarıldı.

Adliyede ifadeleri alınan şahıslar, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, zanlılar Y.G, N.D, Ö.A, M.Ş, E.D, İ.G ve A.A'nın tutuklanmasına karar verdi. Nöbetçi mahkeme, yaşları 18'den küçük olan 4 çocuğa ise adli kontrol uygulaması kapmasında, bir kamu kurumunda 3 ay boyunca temizlikçi olarak ücretsiz çalışma cezası verdi.

4 çocuk, Denetim Serbestlik Şube Müdürlüğünce belirlenecek bir kamu kuruluşunda 3 ay boyunca haftada 8 saat bir kamu kurumunda çalıştırılacak.