BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

PKK silah bıraksın diye site kurdu

İnternet üzerinden ‘Benim adıma silah kullanma, benim adıma silah bırak’ kampanyası başlatan Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, ww...

Abone ol

İnternet üzerinden ‘Benim adıma silah kullanma, benim adıma silah bırak’ kampanyası başlatan Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, www.pkksilahbiraksin.com’ adlı bir site kurdu. İlhaner, PKK’nın Kürt halkının haklarını araması önündeki en büyük engel olduğunu ve silah bırakması gerektiğini ifade etti.
İnternet üzerinde ‘www.pkksilahbiraksin.com’ adlı internet sitesi kuran Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, site içerisinde başlattığı ‘Benim adıma silah kullanma, benim adıma silah bırak’ imza kampanyası ile PKK’nın silah bırakması için sanal ortamda destek toplamayı hedefliyor. Daha önce ’Benim Adıma Kan Dökme’ ve ’Benim Adıma Savaşma’ adlı çalışmalarıyla Kürt halkının demokratikleşmesi yönünde yaklaşık 20 yıldır çalışma yapan Galip İlhaner, “Artık Kürt halkı, PKK’nın kendisine zarar verdiğini anladı, örgütün silah bırakması bizim için yapabileceği tek iyi şeydir” dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
Oluşturduğu internet sitesi ile Kürt halkının sesini duyurmak istediğini dile getiren Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, “Biz yıllardır PKK’nın silah bırakması için mücadele eden bir hareketiz. Selam Anadolu Hareketi olarak, yani Anadolu Gençlik Hareketi olarak PKK’nın bizim adımıza kan dökmemesini, silah bırakmasını ve Türkiye’deki barış sürecine katkıda bulunmasını istiyoruz. Bundan dolayı internet üzerinde bir imza kampanyası başlattık. ‘pkksilahbiraksin.com’ internet sitesi üzerinden başlatarak, Kürt halkı olarak PKK’nın artık silah bırakmasını istediğimizi net bir şekilde duyurmak istiyoruz. PKK’nın sözde bizim adımıza silah kullanmasını istemiyoruz” diye konuştu.

"SİLAH KULLANMALARI İÇİN BİR NEDEN YOK"
PKK’nın silah kullanması için tek bir nedeni dahi olmadığına dikkat çeken İlhaner, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye bugün dışarıdan kuşatılmış durumda. Türkiye’nin iç karışıklık içerisindeki komşularıyla olan ciddi sorunlarına baktığımızda, bizimle sorun yaşayan bu ülkelerin çözüm sürecinde PKK’yı kullanacağı görülmektedir. ‘Selam Anadolu Hareketi olarak biz, PKK’nın bu ülkeler tarafından kullanılarak ülkemizin bir iç çatışmaya sürüklenmek istendiğini düşünüyoruz. Kuzey Irak ve Suriye’de yaşananların Türkiye’de yaşanmasını istemiyoruz. Bunun yolu ancak ve ancak PKK’nın silah bırakmasından geçiyor. Kürt halkı olarak biz, PKK’yı silah bırakmaya zorlayacağız. Bunun için de birçok eylem yapmaya kararlıyız.”

"DEMOKRATİKLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL PKK"
Demokratikleşme sürecinde PKK’nın halen silah bırakmamasının atılacak adımları engellediğini belirten Galip İlhaner, sözlerine şöyle devam etti: “Artık Kürt halkında bir paradigma değişimi gerçekleşmiştir. Kürt halkı daha önce PKK silah bırakırsa eziliriz düşüncesine sahipti. Bugün o psikolojik eşik aşılmıştır. Artık Kürt halkı PKK’nın elinde silah bulundurmasıyla kazançlı çıkamayacaklarını anlamış durumda. Bu ciddi bir paradigma değişikliğidir. Halkımız PKK’nın silah bırakması gerektiğini düşünmektedir. Silah bırakmadıkça, Türkiye’nin demokratikleşme süreci gecikecektir ki sürekli gecikiyor. Bu güne kadar yaşanan bu gecikmenin en önemli sebebi PKK terörüdür. PKK’nın silah bırakmasıyla Türkiye daha demokratik ve daha güçlü bir ülke haline gelecektir.”

"KAYBEDEN YİNE KÜRT HALKIDIR"
İlhaner, Kürt halkının bu güne kadar PKK teröründen bir fayda görmediğini tam aksine kazanımların sürekli geciktiğini belirterek, “Eğer PKK olmasaydı binlerce köy boşaltılmayacaktı. Milyonun üzerindeki insanımız göç etmek zorunda kalmayacaktı. PKK terörü olmasaydı binlerce faili meçhul cinayet işlenmeyecekti. Kürt halkı bu kadar ağır vebal ödemek zorunda kalmayacaktı. Dış güçlerin etkisiyle Kürt halkı eline silah almış kendi ülkesiyle kendi kendisiyle yıllarca savaşmıştır. Hem Türkiye hem Kürtler kaybetmiştir. Ama bu kardeş kavgasının en çok kaybedeni yine Kürt halkıdır” dedi.

SİLAH BIRAKIN MİTİNGİ YAPILACAK
Örgütün silah bırakması için kararlı bir şekilde çalışmalarını devam ettireceklerini dile getiren Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz eylem olarak öncelikle internet üzerinde oluşturduğumuz ‘Benim adıma silah kullanma, benim adıma silah bırak’ imza forumu ile kamuoyu oluşturacağız. Daha sonra Çanakkale’den Van’a ‘Benim adıma silah kullanma, benim adıma silah bırak’ yürüyüşü gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Meydanlarda ‘Silah bırak’ mitingleri yapmayı hedefliyoruz. Bu tür eylemlerle PKK’nın Kürt halkı üzerinde kurduğu psikolojik korkuyu yenmeye çalışacağız. Artık silah kullanmadan da Kürt halkının hakkını arayabileceği ortaya çıkmıştır.”
(İHA)