BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Tarihi Beylik Han'da korkutan yangın

Bursa'nın İnegöl ilçesi Kapalı Çarşı'da bulunan tarihi Beylik Han'da yangın çıktı.

Abone ol

BURSA'nın İnegöl ilçesi Kapalı Çarşı'da bulunan tarihi Beylik Han'da yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını güçlükle kontrol altına aldı.

Cuma Mahallesi'ndeki Kapalı Çarşı'da bulunan tarihi Beylik Han'ında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bir iş yerinde çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, çarşıdaki ayakkabıcı, tatlıcı, pideci, köfteci, kuyumcu gibi yaklaşık 20 iş yerine sıçrayarak büyüdü.

İnegöl Belediyesi itfaiye ekipleri, 15 araçla yangına müdahale etti.

Ekipler, bu sırada yangından zarar görmeyen mallarını kurtarmaya çalışan esnafa da yardım etti.

Yangın nedeniyle doğalgaz ve elektrik akımları kesildi.
 

'YANGIN 06.00'DA BAŞLADI'

Yangının söndürme çalışmalarını ilçe kaymakamı Ali Akça ile takip eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, yangının sabah 06.00'da başladığını kaydetti.

Ancak camiden çıkan vatandaşların 06.58'de itfaiyeye ihbarda bulunduğunu ifade eden Aktaş, "İtfaiye ihbardan 6 dakika sonra yangına ilk müdahaleyi yapmış. Yapılar eski olduğu için yangın kısa sürede büyümüş. Yangın tek bir yerden çıkmadığı için sabotaj üzerinde duruluyor. Elektrik tesisatından da kaynaklanıyor olabilir. İkisinin de üzerinde duruyoruz'' diye konuştu.
 

SABOTAJ İHTİMALİ

Yangının çıkış nedeninin hasar tespit çalışmasının ardından sağlıklı olarak yapılabileceğini vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti:

''Farklı iş yerlerinde aynı anda yangın çıkınca akla sabotaj olma ihtimali geliyor. Acımız büyük. İnegöl'e geçmiş olsun. Buralar vatandaşların ekmek teknesiydi. Yangın kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 25-30 iş yerinin çatı ve iç kısmı yandı. Bunun yanında da çok sayıda iş yeri soğutma nedeniyle sulardan etkilendi.''