BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,14
HABER /  GÜNCEL

PKK sıkıştırıldı, çatışma sürüyor

50'yi aşkın PKK'lı sığınaklara ulaşmaya çalışıyor

Abone ol

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle İlçesi yakınlarında bulunan Görese Dağı'nda kış yapılanması içerisinde tespit edilen örgütün sığınaklarına, polis ve jandarma özel harekat timleri, 7'nci Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından 2 önce başlatılan operasyonun devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Köyü yakınlarındaki Görese Dağı'nda tespit edilen örgütün çok sayıdaki sığınaklarına yönelik, 2 gün önce başlatılan hava destekli geniş kapsamlı operasyon devam ediyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bugün yaptığı açıklamada, operasyonun Elazığ'ın Arıcak İlçesi ile Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Köyü arasında uzanan Görese Dağı'nda 2 gün önce başladığını söyledi. Havadan Kobra ve Skorsky helikopterlerinin de katıldığı operasyon, polis-jandarma özel harekat timleri, 7'nci Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından ortak ve koordineli yürütüldüğünü belirten Vali Toprak, "Elazığ Arıcak İlçesi ile Diyarbakır ilimizin Dicle İlçesi Kurşunlu Köyü Arasında uzanan Görese dağı var. Oradaki bir yapılanmaya yönelik olarak ifade ettiğim operasyon devam ediyor. Dolayısıyla iş bitmeden herhangi bir şey söylemek mümkün değil. Hava şatları, ordaki şartların durumu var. Şu an herhangi bir açıklama yapmak durumunda değiliz, kimse de bir şey diyemez. Evet orda örgütün yapılanması olduğu anlaşılıyor. Terörist üst yapılanmasını bertaraf etmek adına müştereken yürütülen bir operasyon. Hava destekli ve karadan. Arkadaşlarımın dikkatli yürüttüğü bir operasyon. Tüm katmanlarımızla birlikte bizim muhitimizde, Kolordo Komutanlığı, Jandarma Bölge, Emniyet Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekatla birlikte tüm ekiplerle birlikte yukardan hava destekli olmak üzere karadan da operasyon devam ediyor. Ama operasyonun içeriğiyle ilgili bir şey söyleyecek noktada değiliz. İlerleyen saatlerde veya ertesi gün, bu konuyla ilgili bilgiler netleşince paylaşacağız" dedi.

2 GÜN ÖNCE BAŞLADI

Bu arada Görese Dağı'nda 2 gün önce başlayan operasyon kapsamında, kış mevsimine girilmesiyle birlikte örgüt üyelerinin sığnaklara ulaşmaya çalıştıkları sırada güvenlik güçleri tarafından tespit edildiği öğrenildi. Tespit edilen kalabalık grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla da, polis özel harekat timleri, jandarma özel harekat timleri, 7'nci Kolordu Komutanlığı ve Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli birlikler tarafından ortak operasyon başlatıldığı bildirildi.

YOĞUN BOMBARDIMAN ALTINDA

Elazığ'ın Arıcak İlçesi'ne bağlı Yoğunbilek ve Çevrecik Köyleri yakınlarından başlayan ve Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Kurşunlu ve Bükardı Köyler'i arasında uzanan Görese Dağı'nın farklı noktalarında bulunan çok sayıdaki örgütün sığınakları, güvenlik güçleri tarafından tek tek tespit edildi. Jandarma Bölge Komutanlığı ile 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı Skorsky helikopterleri gün boyu özel eğitimli birlikleri, Görese Dağı'ndaki hakim noktalarına indirdi. Karadan da 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli birlikler, Görese Dağı'ndaki sığınaklara ulaşmaya çalışan PKK'lıları takip etti. Kobra helikopterleri de derin vadilerde hareket halindeki PKK'lıları, yoğun bombardıman altına aldı.

İki gün önce başlayan operasyon kapsamında 50'yi aşkın PKK'lının kıskaca alındığı, 10'un üzerinde PKK'lının ise öldürüldüğü belirtiliyor. Şiddetli şatışmaların halen devam ettiği ifade edilirken, kayıplar konusunda henüz net bir açıklam yapılmadı.

Ayrıca kıstırılan gruplar arasında örgütün bölge sorumluları düzeyinde PKK'lıların da olduğu ifade ediliyor.