BIST 11.053
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.503,08
HABER /  GÜNCEL

Olimpiyat Stadı'nda gülen olmadı

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta mücadelesinde İstanbul BB ile Sivasspor arasındaki karşılaşmada taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de sonucu merakla beklenen İstanbul BB ile Sivasspor arasındaki mücadelede iki ekip bir puana razı olmak zorunda kaldılar.

Karşılaşmaya daha istekli başlayan Sivasspor'da 13. dakikada Navratil'in kafa vuruşu direkte patladı. 21. dakikada ise Erman'ın düzgün pasında ceza sahasında topu kontrol eden Cerny konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

Bu gole ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un cevabı ise çok gecikmedi. Karşılaşmanın 25. dakikasında Cihan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Doka topu filelere gönderdi ve ilk yarı bu skor ile tamamladı.1-1

Mücadelenin ikinci yarısı tıpkı ilk yarıda olduğu gibi çekişmeli bir oyuna sahne olurken ekipler başka gol kaydedemeyince karşılaşma 1-1 sona erdi.

Alınan bu sonucun ardından İstanbul BB puanını 24'e, Sivasspor ise 21'e çıkarttı.

Ligde ilk yarının son haftasında Sivasspor kendi evinde Samsunspor ile İstanbul BB ise deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

5. dakikada soldan yapılan ortada, ceza sahasında Kadir'in uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta gitti.

13. dakikada Holmen'in şık ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Doka, vuruşunu yapmakta gecikince savunmanın da müdahalede bulunduğu top kaleci Atilla'da kaldı.

14. dakikada Erman sağdan korner atışı kullandı. Ceza sahasında ön direkte Navratil'in sert kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

22. dakikada Sivasspor 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Sivasspor atağında Efe, ceza sahası dışında sağ tarafta topu eliyle durdurunca, hakem Hüseyin Sabancı serbest vuruş kararı verdi. Serbest atışı çabuk kullanan Erman, meşin yuvarlağı savunmanın arkasına sarkan Cerny ile buluşturdu. Sağdan ceza sahasına giren Çek futbolcu, yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi: 0-1

25. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor beraberliği sağladı. Cihan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Doka, şık çalımlarla rakiplerinden sıyrılıp, önünü açtıktan sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

Kalan sürede önemli pozisyonun yaşanmadığı karşılaşmada ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

47. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasında kaleci Hasagic'in uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza yayı içinde bulunan Cerny'nin önüne düştü. Boşnak kaleci daha sonra ceza yayı içinde Cerny ile girdiği mücadelede meşin yuvarlağa elle müdahale edince, hakem Hüseyin Sabancı tarafından sarı kartla cezalandırıldı ve Sivasspor lehine serbest vuruş verildi. Sivassporlu futbolcular, bu pozisyonda kırmızı kart beklentisi içinde hakeme itiraz etti.

49. dakikada ceza yayı içinde serbest vuruşu kullanan Erman'ın şutunda top az farkla üstten auta gitti.

55. dakikada Erman'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Eneramo'nun, karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Hasagic topu kornere çeldi.

58. dakikada Gökhan Süzen'in uzun pasında savunmada Navratil ile Faty'nin uzaklaştıramadığı top ceza sahasında bulunan Webo'ya geldi. Webo'nun ceza sahasının sol tarafından yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

90. dakikada Doka'nın ara pasında sağdan ceza sahasına giren Tevfik'in vuruşunda, meşin yuvarlak kalesini terk ederek açıyı daraltan Atilla'dan döndü.

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 1 - Sivasspor: 1