BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.507,26
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da korkunç tekne kazası

Antalya Kundu'da fırtına ve dalga nedeniyle alabora olan teknedeki 1 kişi öldü, 1 kişi kayboldu, 1 kişi de yaralandı.

Abone ol

Antalya Kundu Oteller Bölgesi'nde bu sabah balık avlamak için denize açılan 3 arkadaşın bulunduğu tekne, fırtına ve dev dalgalar nedeniyle alabora oldu.

Olayda avukat Ahmet Şahin yaşamını yitirirken, TRT muhabiri 33 yaşındaki Ahmet Rışvanlı yaralı kurtarıldı, web tasarımcısı Bülent Ok ise kayboldu.TRT muhabiri Ahmet Rışvanlı ile arkadaşları avukat Ahmet Şahin ve Bülent Ok, bu sabah saat 09.00 sıralarında 5 metrelik fiberglass tekneyle balık avlamak için Kundu Oteller Bölgesi sahilinden denize açıldı. Bir süre balık tutan 3 arkadaşın bulunduğu tekne, fırtınaya yakalandı. Dalgalar arasında kalan tekne sahilden 600-700 metre açıkta alabora olunca denizde can pazarı yaşandı. Parçalanan tekne kıyıya vururken, olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, kendi imkanları ile kıyıya çıkmayı başaran TRT muhabiri Ahmet Rışvanlı'yı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Görevlileri sahil boyunca yaptıkları aramalarda, teknedekilerden Antalya Barosu'na kayıtlı avukat Ahmet Şahin'in cesedine ulaştı. Şahin'in cenazesi de Adli Tıp Morgu'na götürüldü. Görgü şahitlerinin ifadesine göre bir süre su üstünde kalan ve daha sonra denizde kaybolan Bülent Ok'u arama çalışmalarına ise havadan ve kıyıdan devam ediliyor.

EŞİM ÇIKMADAN KİMSE BİR YERE AYRILAMAZ

Denizde kaybolan Bülent Ok'un eşi avukat Banu Ok, gözyaşları içinde arama çalışmalarını izledi. Dalgıçların dalgalar nedeniyle suya girememesi üzerine jandarma görevlileriyle tartışan Banu Ok, "Eşim denizden çıkmadan kimse buradan ayrılamaz. Onu hep birlikte bulacağız" dedi. Alabora olup kıyıya vuran ve iki parçaya bölünen tekne ise görevliler tarafından incelenmek üzere karaya çekildi.

ÜÇ HAFTA ÖNCE YÜZEREK KARAYA ÇIKMIŞTI

Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Kundu'da alabora olan teknede yaşamını yitiren meslektaşı Ahmet Şahin'in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. "Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı, genç bir arkadaşımızdı mesleğine saygılı, iletişimi güçlüydü" diyen Baro Başkanı Köken, şunları söyledi:"Yaklaşık 3 hafta önce Expo heyeti ile Paris'teyken Ahmet Şahin'in Kemer'de motorlu teknesiyle denizde kaybolduğu bilgisini almıştım. Jandarma ve tüm yetkilileri alarma geçirmiştik. Teknenin motoru bozulmuş ve Ahmet Şahin yüzerek karaya çıkmıştı. O zaman kurtulduğuna çok sevinmiştik. Şimdi yine üzücü haber. Böyle bir olay geldi başına, keşke bir süre denize çıkmasaydı. Arkadaşımız evli ve bir çocuk babasıydı. Acımız büyük."