BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

PKK propagandasına 10 yıl

Ağrı'da Belediye Meclisi üyesi Murat Daş 1 yıl, esnaf Ersin Erincik de 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Ağrı'da DTP tarafından düzenlenen nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada PKK propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan Belediye Meclisi üyesi Murat Daş 1 yıl, esnaf Ersin Erincik de 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
20 Mart 2008 günü yapılan kutlamada konuşma yapan DTP'li Meclis üyesi Murat Daş, "Diriliş sembolümüz olan Nevruz, mücadele tarihinde, zulmün karşısında onurlu bir duruşun adıdır. Kürt halkı önderi üzerinde geliştirdikleri tecriti kabul etmiyoruz. Kürdistan'da halkımızın dili, ilkesi ve iradesi olmaya devam edecegiz", esnaf Ersin Erincik ise "PKK gücünü nasıl bir kaynaktan aldığını tüm dünya kamuoyuna göstermiştir" dedi.

Polis tarafından çekilen kamera görüntülerinin incelenmesinden sonra cumhuriyet başsavcılığı Daş ve Erincik hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Daş ve Erincik tutuklanarak cezaevine konuldu.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü propagandası yapmaktan tutuklu yargılanan Daş 1 yıl, Erincik ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu kaldıkları süre gözönünde bulundurulan iki sanık tahliye edildi.