BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  GÜNCEL

PKK misyonunu tamamladı

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, PKK'nın misyonunu tamamladığını açıkladı ve şunları söyledi;

Abone ol

Kayseri'de üniversiteli öğrencilere konferans veren emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, terör örgütü PKK'nın siyasi misyonunu tamamladığını söyledi.

PKK MİSYONUNU TAMAMLADI

"PKK ile ilgili konuşulacak ve yapılacak bir şey kalmamıştır. Terör örgütü PKK siyasi bir örgüttür ve misyonunu tamamlamıştır. Amacı bağımsız bir Kürt devleti kurulması ve siyasi örgütlenme olan PKK'nın, nihai anlamda Türkiye topraklarında devlet kurma amacı gerçekleşmemiştir, ama Kuzey Irak'ta Kürt devleti oluşturulmuştur. Yani, siyasi gaye gerçekleşmiştir."

ABD'nin İran'a olası bir askeri harekatı konusunu da değerlendiren Pamukoğlu, gündemde olan bu sorunun çok iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. Pamukoğlu, şöyle devam etti:

ŞİMDİ İRAN SORUNU VAR

"Şimdi İran sorunu var. Bu sorunun çok iyi anlaşılması lazım. Zaman içinde Türkiye'nin de hedef olup olmayacağını kimse bilemez. ABD, Bulgaristan'a yerleşti mi? Yerleşti. Romanya evet. Ukrayna evet. Gürcistan evet. Azerbaycan evet. Özbekistan evet. Tacikistan evet. Afganistan zaten Arap saçı gibi, bir türlü içerisinden çıkamıyorlar. Oradan Pakistan, oradan da Irak'ın tamamı ve Kürdistan derken etrafı kapattılar. Bir tek biz kaldık İran'la birlikte. Kaynak, kaynak kaynak. Petrol, petrol, petrol. Bu bölgeden günde 14 milyon varilin üzerinde petrol gidiyor. Nereye ABD ve Avrupa'ya gidiyor. Bunlar olduğu müddetçe, bu kaynaklar bulunduğu müddetçe savaş olmuş, çocuklar ölmüş, kadınlar ölmüş, onlar için önemli değil. ABD 25- 30 yıl daha orada kalacak."