BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

PKK korkusu spora sıçradı!

Hükümet, yerel yönetim reformunda olduğu gibi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün teşkilat ve tesislerini belediyelere devretme çalışmalarında sıkıntıya girdi.

Abone ol

Gençlik ve spor il müdürlüklerinin tesisleri belediyelere devredilince, Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın belediyelere baskı yapıp kendi adamlarını yerleştirmesinden korkuluyor. Taslak, bu nedenle Bakan Şahin'in masasında bekliyor.

Tesislerin belediyeye devri durumunda Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın belediyelere baskı yapıp buralara kendi adamlarını yerleştirip, propaganda yapacağı endişesi oluştu. Bu nedenle bu tesislerin belediyeler yerine İl Özel İdareleri'ne devri planlanıyor. Spor teşkilatını sil baştan yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin personel ve tesislerinin belediyelere devredilmesine bazı belediye başkanları da karşı çıkıyor. Başkanlar, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı hem ziyaret edip hem de telefonla arayarak kulis yapıyor. Bu başkanlar görev yaptıkları il,i lçe ve beldelerde su, kanalizasyon, ulaşım gibi sorunları ön planda tuttuklarını belirterek, tesislerinin devri halinde bakımında zorluk çekeceklerini söylüyorlar.

ŞAHİN'İN MASASINDA
Gerek Doğu ve Güneydoğu'daki sıkıntılar gerekse belediye başkanlarının tepkileri nedeniyle Türk Sporunu Kurumu Yasa taslağı şu anda Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in masasında bekliyor. SABAH'ın ele geçirdiği taslağa göre, Spor Teşkilatı küçülecek, icracı değil düzenleyen ve denetleme rolünü üstlenecek. Türk Spor Kurumu Başkanı'nı, Başbakan önerecek, Cumhurbaşkanı onaylayacak. Kurum Başkanı'nın üzerinde Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, TMOK, Parolimpik Başkanları, YÖK üyesi, Milli Eğitim Müsteşarı ve hükümetin atayacağı 4 üyeden oluşan Danışma Konseyi olacak. Kurumda 2 başkan yardımcısı, 7 daire başkanı olacak.

PERSONEL AZALACAK
Yeni yapılanmada personel, Teftiş Kurulu, Spor Kontrolörlüğü, Sağlık, APK gibi başkanlıklar yer almayacak. Yerlerine Federasyonlar, Yardımcı Hizmetler gibi yeni başkanlıklar kurulacak. Merkezde görev yapan bin personel sayısı 350'ye düşürülecek. Diğer personel ise havuza gönderilecek ve değişik kurumlara dağıtılacak.

Haber   : Ali ERDOĞAN
Kaynak :