BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  GÜNCEL

PKK kendini ele verdi! Propaganda yapayım derken...

Terör örgütü PYD/PKK, Afrin ile ilgili TSK’ye karşı propagandası sırasında kendini ele verdi. Örgüt, "çocuk savaşçı kullanma" suçu işlediğini ispatlayan görüntüler paylaştı

Abone ol

TERÖR örgütü PYD/PKK, Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı propaganda yapmaya çalıştığı sırada, çocuk savaşçı kullandığı konusunda kendini ele verdi. PKK’nın yayın organı olarak bilinen sözde haber ajansının sitesinde, Afrin'deki teröristlere moral vermek amacıyla propaganda videosu paylaşıldı. 

MİKROFON TUTUP KONUŞTURDULAR: Videoda terör örgütü mensubu olarak yansıtılan eli silahlı iki kız çocuğu ile başlarındaki bir kadın terörist gösteriliyor. Görüntüde çocuklardan birinin konuşurken oldukça tedirgin olduğu dikkati çekiyor. Kız çocuğu, Afrin'i savunmanın zor olduğunu söylüyor. 

Mikrofon uzatılan diğer kız çocuğu daha önce örgütün Deyrizor'da DEAŞ'a karşı saldırılarına katıldığını anlatıyor.  

BM HUKUK İHLALİNİ KAYDA ALMIŞTI: Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları Gözlemevi gibi kuruluşlar, PYD/PKK'nın çocukları savaştırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini kayda almıştı. 

ÇOCUKLARI ZORLA SİLAH ALTINA ALIYOR

Türkiye'nin Afrin operasyonu hazırlığı sırasında paniğe kapılan örgüt, çocukları zorla silah altına alma eylemlerini artırmıştı.