BIST 10.241
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.376,16
HABER /  GÜNCEL

PKK ile Hür Suriye ordusu farklı mı?

Bunu soran Akşam'ın Suriye asıllı yazarı. Aslında herkesin konuştuğu ve sorduğu bir soru bu... PKK ile Özgür Suriye Ordusu arasında ne fark var?

Abone ol

İNTERNETHABER - PKK ile Türkiye'nin lojistik destek verdiği Hür Suriye Ordusu arasında ne fark var? Aslında hepimizin sorduğu soru bu... Dile getiren ise Akşam'ın Suriye kökenli yazarı Hüsnü Mahalli...

Gerçekten de bu soruyu yöneltme vakti geldi de geçiyor bile... Türkiye neden Suriyeli muhaliflere ev sahipliği yapıyor? Suriye'nin bir vakitler PKK'ya kucak açması, Bekaa'da kamp kurdurması ile bizim şimdi Suriye'li muhaliflere kucak açmamız, Hatay'da üs kurmamız arasında ne fark var?

Şunu diyebiliriz! PKK, terör yaratıyor ve Türkiye'yi bölmeye çalışıyor. Hür Suriye Ordusu ise Esad yönetimini devirmek istiyor ve özgürlük isteyen tüm Suriyelileri temsil ediyor.
Gerçekten öyle mi?
Hür Suriye Ordusu içinde Şiiler var mı?
Yoksa sadece sünnilerden mi oluşuyor?
Batı sünni-şii ayrımını kullanarak bu iç savaşı çıkartmadı mı?
Ve elbette şunu da sormak lazım;
Hür Suriye Ordusu çiçekle mi saldırıyor;
Öldürmüyor mu?

BU MANZARA TANIDIK GELİYOR MU?

Beşar Esad, halkı istemiyorsa elbetteki gitmeli! Ancak terörden "ayrıkçılardan" çokca çekmiş olan Türkiye konumunu, yerini iyi belirlemeli.

Belki Akşam yazarı Hüsnü Mahalli'nin Suriye kökenli olması sebebiyle yazısı sizlere tek cepheli gelebilir. Ancak söylediklerinin ne kadar tanıdık geldiğini görecek ve neden bu satırları dikkatinize sunduğumuzu daha iyi anlayacaksınız.

Akşam yazarı Hüsnü Mahalli bakın neler yazmış;

"BM Güvenlik Konseyi üyeleri Kofi Annan'a 'Git şu Suriye sorununu çöz' dediler. Şam'a giden Annan çatışmaların 10 Nisan'a kadar durmasını ister. Başkan Esad da planı kabul eder ve 'Silahlı gruplar saldırılarını durdurursa biz de derhal ateşkese uyar ve orduyu kentlerden çekeriz' der. Ancak Antakya'da bulunan ABD destekli Hür Suriye Ordusu komutanları 'Önce ordu çekilsin ve saldırılarını durdursun' der.

Ne kadar da benziyor Türkiye'deki duruma... PKK da hep 'Ordu operasyonlarını durdursun ve ateşkes yapsın biz de buna uyarız' diyordu. Türk hükümetleri ise her seferinde 'Devlet teröristlerle pazarlık yapmaz' diyerek redediyordu.

Peki böyle bir durumu yaşayan bir Türkiye nasıl olur da Suriye'de devlete karşı ayaklanmış silahlı militanlara sahip çıkar.

Yazının tamamını