BIST 10.168
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.390,17
HABER /  GÜNCEL

PKK haracıyla lüks hayat

Diyarbakır ve Batman'da yürütülen ve 48 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonlarının ayrıntıları ortaya çıktı

Abone ol

PKK terör örgütünün çatı yapılanması KCK'nın finans kaynaklarına yönelik operasyonda, 11'i Batman Belediyesi'nde görevli 48 kişi gözaltına alındı. Belediye işlemlerinde rüşvet alıp ve ihale yolsuzluğu ile elde ettikleri gelirleri KCK'ya aktardıkları tespit edilen örgüt yöneticilerinin, topladıkları paralarla, Mercedes, Audi A6 ve Volkswagen gibi lüks araçlara bindikleri, ayrıca 5 yıldızlı otellerde tatil yaptıkları belirlendi.

TAKİP 2 YIL SÜRDÜ

Diyarbakır ve Batman Cumhuriyet Başsavcılıkları, İstanbul merkezli operasyonlarda Önderlik Komitesi çökertilen KCK'nın finans kaynaklarına yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Yeni Şafak gazetesi bu operasyonun ayrıntılarına yer verdi.

Batman, Diyarbakır, Mersin ve Antalya'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda,
Batman'da belediye kaynaklarını yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak terör örgütüne aktardıkları belirlenen 11'i belediye çalışanı 48 kişi, 2 yıl süren takibin ardından gözaltına alındı.

Aralarında belediye yöneticileri, çalışanları, mimarlar ve müteahhitlerin de bulunduğu şahısların, belediye işlemleri için zorla bağış topladıkları ve paraların bir kısmını zimmetlerine geçirip geri kalanını PKK/KCK terör örgütüne aktardıkları tespit edildi. Şüphelilerin PKK/KCK terör örgütü adına yurt içi ve dışından topladıkları paralarla kendi adlarına şirketler kurdukları ifade edildi. Şüphelilerin u paralarla lüks içinde yaşadıkları, Mercedes, Audi A6 ve Volkswagen Passat gibi lüks araçlara bindikleri, sahil kentlerinde Dedeman, Hilton gibi beş yıldızlı lüks otellerde tatil yaptıkları ve kendi adlarına gayrimenkul satın aldıkları da belirlendi.

ÖRGÜT PARASIYLA GARSONİYER TUTTU

Şüphelilerin PKK'ya yakın ailelerden örgüt adına bağış adı altında para toplamak amacıyla, zaman zaman Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç, Rusya gibi ülkelere gidip geldikleri öğrenildi. PKK/KCK terör örgütü Mali Komite Üyesi Ç.B.'nin toplanan paralarla Diyarbakır'da 2 lüks daire aldığı ve bu evleri garsoniyer olarak kullandığı belirtildi. Örgütün diğer üyelerinin de, Antalya ve Mersin gibi sahil kentlerinde lüks otellerde, hayat kadınlarının da katıldığı eğlenceler yaptıkları öğrenildi. Örgüt üyelerinin gizli toplantılar yapmak ve yeri geldiğinde saklanabilmek için Mersin'de 2 lüks yazlık kiraladıkları kaydedildi. KCK Mali Komitesi'nin üst düzey görevlisi olan şahısların sadece kendi aralarında kullanılmak amacıyla SIM kart ve telefon aldıkları ve yakalanmamak için toplantılarını İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlerde gerçekleştirdikleri bildirildi.

DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR

BDP Batman Belediyesi'nin yetkilerini kullanarak elde ettiği paraların terör örgütüne aktarılmasında kuryelik yapan belediye çalışanı Y.B.'nin alternatif cuma namazlarını organize ettiği de ortaya çıktı. Ancak örgütün hiçbir üyesinin alternatif cuma namazlarına katılmadıklarını belirlendi. Örgüt üyelerinin, Cuma Namazı bile kılmamalarına rağmen kendilerine dindar görüntüsü vererek dindar Kürtler üzerinde propaganda yapmaya çalıştıkları ileri sürüldü.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MAFYA YAPILANMASI

Batman ve Diyarbakır merkezli operasyonda, Batman Belediye Meclisi üyesi A.H. liderliğindeki suç örgütünün, Batman Belediye Başkanlığının yetkilerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet alma suçlarını işlemek suretiyle elde ettikleri gelirleri PKK/KCK terör örgütünün mali komitesine ilettiği öne sürüldü. Batman'da bulunan müteahhitlerin bu durumu bildikleri ancak KCK korkusundan dolayı şikâyetçi bile olamadıkları öğrenildi. Gözaltına alınan 48 kişiden 11'inin belediye görevlisi ve 6'sının ise KCK Mali Komite üyesi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların arasında Sebahat Tuncel'in kardeşi E. T'nin de olduğu ileri sürüldü. Batman'da Belediye Başkan Yard. H. C. ve Belediye Meclis Üyesi S. A. ile birlikte Örgüt Muhasebecisi O.O., Beld. İmar Müdürü M.D, Beld. İmar çalışanı-Mühendis S.A., Beld. İmar çalışanı-Mühendis Ö.S., Beld. İmar çalışanı-İnş.Tek. M.E., Beld. Kamulaştırma Şefi N.A., Belediye Kültür Müdürü V.Ç., Beld. Emlak Müdürü A.Ç...Antalya'da Örgüt lideri ve Belediye Meclis Üyesi A.H., Diyarbakır'da; KCK/TM Mali Komite Üyesi Ç.B., KCK/TM üyesi/Kurye Y.I., KCK/TM Yerl. Yönt. Üyesi E.A.,KCK/TM Mali Komite Üyesi M.İ., KCK/TM Mali Komite Üyesi E.T. göz altına alındı.

YIKILACAK BİNAYA OTURMA İZNİ

Organize suç örgütü içerisinde faaliyet gösteren şahısların çok sayıda müteahhitten, depremde yıkılacak derecede kusurlu binalara imar ve iskân belgeleri vermek için 10 bin ila 300 bina lira arasında değişen miktarlarda rüşvet talep ettikleri kaydedildi.

Belediye tarafından düzenlenen ihaleleri terör örgütüne yakın şahısların kazanmalarını sağladıkları yine tespitler arasında. Organize suç örgütü lideri konumunda bulunan ve Batman Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak görev yapan A.H.'nın müteahhitlerden talep edilecek rüşvet miktarlarını belirlediği ve PKK/KCK terör örgütü mali komite üyeleri ile toplantılar yaptığı ileri sürüldü.

KUZEY IRAK'TA TOPLANTI

PKK/KCK terör örgütü Mali Komite Üyesi Ç.B.'nin ise, terör örgütü liderleri ile buluşma yapmak üzere Kuzey Irak'a gittiği ve aldığı talimatları örgüt lideri A.H'ya kurye Y.I. ile yönlendirdiği iddia edildi. BDP Batman Belediye Başkan Yardımcısı olan ve suç örgütü lider yardımcısı konumunda olduğu öne sürülen H.C.'nin ise, yapı denetleme firmaları tarafından takip edilen projelerin, imar - iskan belgelerinin gayri resmi şekilde sorunsuz verilebilmesi için firma sahiplerinden terör örgütüne aktarılmak üzere para topladığı da belirtiliyor.