BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.455,01
HABER /  GÜNCEL

PKK flamasını silahlı korumaya aldı

Terör örgütü PKK, Kerkük bürosunda ‘Kürdistan Demokratik Konfederalizm’ flamasını astı. Örgüt bununla da kalmadı flamayı silahlı adamlarıyla koruma altına aldı..

Abone ol

Terör örgütü PKK, Irak’taki siyasi uzantısı Demokratik Çözüm Partisi’nin Kerkük bürosunda asılan ‘Kürdistan Demokratik Konfederalizm flamasını silahlı adamlarıyla koruma altına aldı.

Hürriyet, Türkiye’nin ABD ve Irak makamları nezdinde flamanın indirilmesi için girişimde bulunmasından sonra, Kerkük’de bu yönde bir gelişme olup olmadığını araştırdı.

İNDİRMEDİLER

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de dün Riyad’a giderken ‘Bunlarla ilgili hassasiyetimizi Iraklı yetkililer ve ABD’lilerle paylaşıyoruz, girişimlerde bulunuyoruz. Taleplerimizi iletiyoruz ve takipçiyiz’ demesine rağmen, flamanın parti bürosunun bahçesinde asılı olduğu öğrenildi.

ÇEKİM YASAĞI

Edinilen bilgiye göre PKK, flamanın indirilmesi yönünde yapılacak bir girişime gözdağı vermek amacıyla büronun etrafını silahlı adamlarıyla kuşattı, büronun önündeki yollarda ‘geçiş noktaları (check-point)’ oluşturdu. PKK’nın İngiltere ve ABD konsoloslukları yakınında bulunan büro çevresinde kamera veya cep telefonuyla çekim yapılmasına da izin vermediği bildirildi.

8 BÜRO DAHA

Bu arada Kerkük’de İmam Kasım bölgesindeki bir işyerinde, PKK’ya ait sekiz ayrı büronun da faaliyette olduğu öğrenildi. Bu büroların Kerkük Emniyet Müdürlüğü’ne 100 metre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Haber: Uğur Ergan
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr