BIST 10.268
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.388,80
HABER /  GÜNCEL

PKK flamaları çadırlardan sökülünce

PKK'nı geri çekilmesini izlemek için kurulan çadırlara asılan örgüt flamaları söküldü, 100 kadın bu durumu protesto etti.

Abone ol

Şırnak'ın Balveren Beldesi'nde PKK'lıların geri çekilmesini izlemek için Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadınlar tarafından 38 gün önce kurulan çadır içindeki ve çevresindeki, PKK'yı simgelen flamalar ile Abdullah Öcalan posterleri, önceki gün jandarma tarafından söküldü.

Bugün de yaklaşık 100 kadın çadır bölgesine gelerek, yaptıkları basın açıklamasıyla bu durumu kınadı. Şırnak'ın Balveren Beldesi'ndeki kırsal alanda, PKK'lıların geri çekilmesini izlemek amacıyla kurulan çadır içindeki, Öcalan posterleri, PKK'yı sembolize flamalar, önceki gece, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, askerler tarafından el konularak götürüldü.

38 gün önce kurulan çadırın içindeki poster ve flamaların kaldırılmasından sonra DÖKH üyesi yaklaşık 100 kadın, aynı yerde bugün toplanarak, bir basın açıklaması yaptı.Kadınlar adına konuşan BDP Parti Meclis üyesi Ramia Tekas, geri çekilen PKK'lı ilk grubun 14 Mayıs'ta Kuzey Irak'taki kamplara ulaştığını belirterek, "14 Mayıs'tan beri demokratik çözüm süreci, PKK'nın başladığı özgürlük yürüyüşünü izlemek ve gözlemek adına, takip etmek adına, kadın öncülüğünde çadırlar açtık. Demokratik Kadın Hareketi adına başladığımız 20 gün, kadın adına sürdürüldü. Daha sonara genele mal edildi. Şuan genel adına devam eden çadırımızın 38 günüdeyiz. Ayın 20'sinde öncelikle şunu amaçladık, PKK'nın özgürlük yürüyüşü olarak tanımladığı geri çekilme sürecinde, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına ve PKK'nın sağ, salim alanlarına ulaşması adına, biz süreci izlemeye ve gözlemeye çalıştık. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz, Türk Devleti bu güne kadar bağlayıcı bir söz vermemiştir. Her an her türlü operasyon veya provokasyona açık bir tutum sergilemiştir. Bu kaygılardan dolayı kadınlar öncülüğünde başlattığımız gözlem ve izlenim sürecimizin 38'nci günüdeyiz ve ne yazıkki iki gün önce, gece yarısı saat 03.30'da çadırımıza baskın yaparak, bayrak ve pankartları bahane ederek, aslında bu süreç sabote edilmek istendi. Biz çok iyi biliyoruz, bu bir sabote girişimiyidi. Anacak Botan halkı buna izin vermedi, çadırına sahip çıktı. Bu günde gördüğünüz gibi kitlesel olarak çadırlarını, sahiplenme adına burada bulunuyor" dedi.

Konuşma sırasında sık sık zılgıt çekerek alkışla protesto gösterilerini sürdüren kadınlar, daha sonra olaysız bir şekilde bölgeden ayrıldı.