BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.407,25
HABER /  GÜNCEL

PKK etrafındaki ŞER İTTİFAKI

Barzani devede kulak. Şer ittifakı çok geniş. Canlı bombadan müthiş itiraflar.

Abone ol

Terör örgütü yalnız değil. Sadece Barzani ve Talabani yok arkalarında. Amerika da işgal sonrası PKK ile dirsek temasında.. Para akışı Avrupadan sağlanıyor.

Teslim olan PKK'lı canlı bombanın itirafları müthiş.. Bugün gazetesinden Seda Şimşek'in ele geçirdiği ifadeler örGütün iç yapısını ve K. Irak'ta nasıl bir yapılanmanın kurulduğunu gözler önüne seriyor.

İşte o itiraflar:

Savaş istemeyenler YNK'ya sığındı

KADEK’in feshedildiği ve Kongra-Gel isminin kabul edildiği kongrede, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan savaş kararı alınması konusunda diretti. Nizamettin Taş, Osman Öcalan, Dursun Ali Küçük, Ferhan Türk gibi isimler karşı çıktı. Kongreden savaş kararı çıkmadı. Bunun üzerine örgütten kopmalar başladı. Ayrılanlar Osman Öcalan liderliğinde kurulan PWD örgütüne ve Celal Talabani’nin başkanlığını yaptığı YNK güçlerine katıldılar. 2004 Mayıs ayında gizlice kamptan kaçarak Doğu kentine, örgütten ayrılan Hasan Anter’in yanına gittik. Kendisi KDP ile ilişki içerisindeydi. KDP istihbaratı ve peşmergede komutan olan Aziz Veysi bizi sorguladı.

Barzani vatandaşlık verdi

Bizimle birlikte Duhok’a örgütten ayrılan yaklaşık 25 kişi bulunuyordu. Bize KDP yönetimi tarafından Irak Hükümeti adına vatandaşlık verildi. Gerçek adımıza kimlik düzenlendi. Bu kimliklerle herkes kendisine pasaport aldı. Aynı şekilde YNK yönetimi de kendilerine sığınan militanlara vatandaşlık veriyordu. Çok sayıda örgüt mensubu örgütten kaçarak Duhok, Süleymaniye, Erbil, Zaho gibi şehirlerde ya evlenerek ya da kendilerine bir iş bularak yaşamaktadır.

Kamplarda ağır silahlar

Ben Yunanistan, Bulgaristan, Suriye ile Kuzey Irak’taki kamplarda faaliyetlerde bulundum. Kuzey Irak'taki kamplarda havan, roket atar, bixi, kaleş gibi silahlar var. Lojistik olarak kampın bulunduğu alanlardan sağlanan gıda ve giyecek ile iletişim araçları bulunmaktadır. Avrupa’nın değişik ülkelerinde birçok dernek var. Belirli dönemlerde kampanyalar düzenleyerek, halktan para toplarlar ve bunu örgüte aktarırlardı.

PKK'nın KDP ve YNK ile ile ilişkileri üst düzeyde

Para transferi kurye sistemi ile örgüt içerisinde güvenilen militanlarca yapılmaktadır. n PKK’nın şu an bölgedeki KDP ve YNK ile ilişkileri en üst boyuttadır. Bu üç örgüt arasında ulusal birlik stratejisi adı altında işbirliği faaliyetleri var. Örgüt bu çerçevede Kuzey Irak’taki illerde resmi bürolar açmıştır, hastanesi ve birçok kurumu vardır.

ABD ve İsrailliler PKK yönetimi ile görüşüyorlar

ABD’nin Irak’a müdahalesinden sonra örgüt içerisindeki bir grubun ABD’lilerle Musul’da görüşme yaptıklarını Cemil Bayık bize aktarmıştı. ABD’lilerin ve dolayısı ile İsraillilerin sıkça Mahmur Kampı’nda bulunan PKK yönetimi ile görüştüklerini biliyorum.

Ankara'daki bombalı araç başka devletlerin işi

Bir çok istihbarat örgütü PKK içine adam soktu. Ankara’da bulunan bombalı aracın, diğer bazı devlet ve istihbarat birimleri tarafından organize edildiğini tahmin ediyorum.  Örgüte katıldığım için pişmanım. Kürt vatandaşlarımıza sesleniyorum. Örgüt propagandalarına inanmayın. Örgüt içinde insanlık dışı uygulamalar var.