BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.402,92
HABER /  GÜNCEL

PKK elindeki çocukları göndermeli!

PKK, 2012'de topladığı çocukları evlerine yollamalı. Yarın bir gün çözüm süreci akamete uğrarsa sahaya ilk sürülecek olanlar bu çocuklar olacak...

Abone ol

Kırsalın sınır dışına silahsız çıkma sürecine soğuk baktığı bilgisini paylaşan Bugün'den Adem Yavuz Arslan, örgütün 'vergilendirme memurlarını' sahaya sürdüğünü ve PKK adına para toplayan bu kişilerle 'çözüm olsa da olmasa da buradayız' mesajı verdiğini ifade etti.

PKK'nın final yılı ilan ettiği 2012'de başlattığı 'her evden bir şehit' kampanyası çerçevesinde binden fazla çocuk toplayıp kamplarda eğitime aldığını ve çözüm süreci akamete uğrarsa 16-17 yaşındaki bu çocukların sahaya sürüleceğini belirten Arslan, "Eğer gerçekten barış istiyor, Öcalan'ın tabiriyle bir kişinin bile burnu kanamasın istiyorlarsa çocukları yurtdışına çıkarmadan ailelerine yollayabilirler." dedi.

İşte Adem Yavuz Arslan'ın yazısı:

PKK elindeki çocukları evlerine yollamalı

Tabii ki PKK'lıların yurtdışına çıkış süreci kolay değil.

Provokasyona da açık. O yüzden her aşamasında dikkatli olmak lazım.

Ancak bu aşamada gözden kaçan önemli bir ayrıntı var. 2012'yi final yılı ilan eden PKK, devrimci halk savaşı başlatmış ve Arap Baharı'ndan da esinlenerek Türkiye'nin bir bölümünde alan hakimiyeti sağlamayı hedeflemişti. Bunun için 2012 yazında geniş çaplı saldırılar başlattı. Hatta yer yer vurup kaçmak yerine vurup kalmayı bile denediler.

KARAYILAN PKK'NIN HEZİMET YILINI AÇIKLADI

Gerek Necdet Özel döneminde bölgeye atanan komutanların ehil olması gerekse de polisin özel gayreti sonrasında PKK için 2012 zafer değil hezimet yılı oldu. Öyle ki resmi rakamlara göre PKK geçtiğimiz yıl 1460 kayıp verdi. Aslında bu rakamlarla ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan, Hasan Cemal'le röportajında kayıpları hakkında ilk kez bir rakam telaffuz etti. Röportajda başka konular ön plana çıktığı için belki dikkatlerden kaçtı ama Karayılan'ın ifadesi şöyle: "Bugün yapılmakta olanlar eğer 2011'de yapılmış olsaydı bu iki yıl içinde 3 bin kişi ölmezdi." Dile kolay, tam 3 bin kişi. Eğer Karayılan bunun içine şehit olan asker ve polisi de katıyorsa ( 2011'de 167, 2012'de 123 şehit var) bile PKK'nın son iki yıl içinde 2700 kayıp verdiği görülüyor.

EYLEME KARIŞMAMIŞ BİNİ AŞKIN ÇOCUK GERİ GÖNDERİLMELİ

Bir kişinin bile burnu kanamasın istiyorlarsa...

PKK, final yılı deyip büyük kayıplar verdiği 2012'nin son döneminde 'her evden bir şehit' kampanyası başlatmıştı. Bu kapsamda en büyüğü 15-16 yaşında olan bini aşkın çocuğu toplayıp kamplarda eğitime aldı. Hakkâri ve Şırnak ağırlıklı ancak Diyarbakır'dan Muş'a kadar geniş bir bölgeden toplanan bu çocuklar sınırın iki yanındaki kamplarda eğitime alındılar. Eğer şimdilerde bir çözüm sürecinin içinde olmasaydık o çocuklar Türkiye içine eyleme yollanacaktı. Birkaç aylık eğitimden geçmiş ve şu ana kadar herhangi bir eyleme karışmamış bu çocuklar hayatlarını kaybedeceklerdi. İşte bu aşamada PKK için esaslı bir fırsat var.

ÇÖZÜM AKAMETE UĞRARSA BU ÇOCUKLAR SAHAYA SÜRÜLECEK

Eğer gerçekten barış istiyor, Öcalan'ın tabiriyle bir kişinin bile burnu kanamasın istiyorlarsa çocukları yurtdışına çıkarmadan ailelerine yollayabilirler. Yasal olarak hiçbir eyleme karışmadıkları için sorun da olmaz. Sonuçta sınır dışına çekilip geri gelmelerini gerektiren bir durum da yok. İnşallah olmaz ama yarın bir gün çözüm süreci akamete uğrarsa sahaya ilk sürülecek olanlar da bu çocuklar olacak. Muhtemelen de büyük bir kısmı 16-17 yaşını göremeyecek. Aslında Akil İnsanlar Heyeti bu çocukların ailelerine kazandırılması ile işe başlayabilir.

ÇEKİLME YÖNÜNDE BİR İŞARET YOK

Bu arada bölgeden gelen bilgilere göre çekilme yönünde bir işaret yok. Kırsalın silahsız çekilmeye soğuk baktığı konuşuluyor. Çünkü silahsız çekilme esnasında kayıp verilmese bile silah olmadan taban üzerinde baskı kuramayacaklarını düşünüyorlar.

ÖRGÜTÜN "VERGİLENDİRME MEMURLARI" KCK BASKISINI SÜRDÜRÜYOR

Çözüm süreci akamete uğrarsa silah edinmek ve tekrar örgütlenmek de en az bir yıl alır. Bu süre örgütün göze almak istemediği bir zaman dilimi. Öte yandan silahlı unsurlarını Türkiye içine yollamayan örgüt 'vergilendirme memurlarını' sahaya sürdü. Örgüt adına para toplayan bu kişiler 'çözüm olsa da olmasa da buradayız' mesajı veriyorlar.

Örgüt sınır ötesine çekilse bile KCK baskısını bu kişiler üzerinden sürdürmeyi planlıyor.