BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK cenazelerinde olay çıktı

Siirt'te polis, izinsiz gösteri düzenleyen grubu, biber gazı ile tazyikli su sıkarak ve havaya ateş açarak dağıttı.

Abone ol

Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü yakınlarında bir süre önce çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 12 terör örgütü üyesinden 10'unun cenazesinin Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morguna getirilmesi üzerine, hastane önünde toplanan bir grup, kent merkezine yürümek istedi.

Polis, terör örgütü lehine slogan atan gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere biber gazı ve tazyikli su sıkılarak müdahalede bulunuldu. Göstericilerin dağılması için bazı polislerin havaya ateş açtığı da görüldü.

Olaylar sırasında bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Belediye Başkanı Selim Sadak ve Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, cenazelerle ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

"HEPSİ BİZİM KARDEŞİMİZ"

Özçelik, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, kimlik tespitiyle ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek, ''Parmak izi ve DNA testi için örnek alınıyor. Kimlik tespiti yapılacak. Savcılıktan daha detaylı bilgi almaya çalışacağız. Amacımız bu savaşın, çatışmaların durmasıdır. 12 asker veya 12 gerilla hiç fark etmez, hepsi bizim kardeşimiz, çocuklarımız. Bu kanın durması için parti olarak, birey olarak hepimiz büyük çaba sarf ediyoruz'' dedi.