BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  GÜNCEL

PKK bölgeyi terk etmek isteyen 300 vatandaşa ateş açtı

PKK'lı teröristlerin resmen gözü döndü. PKK'lılar Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölgeyi terk etmek isteyen yaklaşık 300 vatandaşa ateş açtı.

Abone ol

PKK'lı teröristler Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölgeyi terk etmeye çalışan vatandaşlara ateş açtı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda; Başak Mahallesi’nde, bölgeyi terk etmek isteyen 250-300 vatandaşa, PKK'lı teröristler tarafından roket atar ve uzun namlulu silahlarla üzerlerine ateş açıldığını bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından korumaya alınan vatandaşların Kapalı Spor Salonuna yerleştirildiğini açıkladı.

YAKALANAN KİŞİ RUS ÇIKTI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, ABD vatandaşı Rus asıllı bir şahıs, teröristlerle irtibatta olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, sokağa çıkma yasağının 9’uncu gününde devam ettiği Nusaybin’de, Rus asıllı Davis S. gözaltına alındı.

Üzerinden ABD pasaportu çıkan şahsın, ilçedeki PKK’lılarla irtibatta olduğu ileri sürüldü. Şahıs, ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HASTANELERDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Şırnak’ın Silopi ve Cizre ile Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerindeki devlet hastanelerinin önlerine zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Açılan hendekler, kurulan barikatlar ve terör eylemleri nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Şırnak’ın Silopi ve Cizre ile Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde teröristler hastaneleri de hedef almaya başladı.

HASTANELERE ZIRHLI ARAÇLAR KONUŞLANDIRILDI

Son zamanlarda hastanelere yönelik saldırıların artması nedeniyle yasak ilan edilen ilçelerdeki devlet hastanelerinin önlerinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Bu çerçevede, Cizre, Silopi, Nusaybin ve Dargeçit’teki hastanelerin önlerine olası bir duruma karşı zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

SİLOPİ’DE BİR EVE BOMBA İSABET ETTİ

Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında süren çatışmalarda bir eve bomba isabet etti. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmadı.

SİLOPİ'DE ÇATIŞMA ÇIKTI

Sokağa çıkma yasağının 8’inci gününde devam ettiği Silopi ilçesinde, çok sayıda asker ve polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri, bugün sabah saatlerinde bir kez daha Cudi, Başak, Barbaros ve Nuh Mahallelerine girdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATŞE AÇILDI

Bu sırada teröristler tarafından güvenlik güçlerine ateş açılmasıyla çatışma çıktı. Çatışmada, teröristlerin attığı bir bomba, M.B.’ye ait eve isabet etti. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmazken, evde maddi hasar meydana geldi.İlçede, operasyonlar sürüyor.

SUR'DA EVLERİN ÇOĞU KONTROL ALTINA ALINDI

21 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin halen sürdürdüğü operasyonlarda
sokak ve evlerinin çoğunun kontrol altına alındığı öğrenildi. Kontrol altına alınan PKK'lı teröristlerin barındığı evlerde yapılan aramalarda duvarların delinerek ateş mazgalları yapılması dikkat çekti. Diğer bir evde yapılan aramalarda ise kullanıma hazır RPG-7 mühimmatı ele geçirildi.

EL YAPIMI PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

Güvenlik güçleri diğer taraftan da PKK'lı teröristler tarafından sokaklardaki kilit taşlarının altında döşenen El Yapımı Patlayıcı'ları (EYP) imha etme çalışmalarını sürdürüyor. PKK'lı teröristlerin bazı EYP tuzakladıkları sokakların gözetlenmesini engellemek amacıyla perdeleme yaptıkları fotoğraf karelerine yansıdı.

<<< İŞTE PKK'NIN GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ >>>

BİR EVİN PKK'NIN GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Sur'da güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan PKK'lı teröristlerin barındığı bir evin görüntü izleme merkezi olduğu anlaşıldı. Görüntü izleme merkezinde bazı sokaklara yerleştirilen kameraların izlenmesi için sistem kurulduğu ve bu sistem sayesinde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerinin hareketlerini izlemeye çalıştıkları öğrenildi.

103 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 103 oldu. Ayrıca 6 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 4 av tüfeği, çok sayıda av tüfeği fişeği, 1 kasatura ve örgütsel doküman ele geçirildi.