BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK Barzani'den pasaport istedi

Terör örgütü PKK'nın bölge lideri Cemil Bayık'ın Eylül ayı içinde Irak Kürdistan Demokratik Parti Lideri Barzani'den pasaport istediği ortaya çıktı.

Abone ol

Terör örgütü PKK/Kongra-Gel’in bölge lideri Cemil Bayık’ın eylül ayı içinde Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani’den kimlik ve pasaport istediği ortaya çıktı.

Barzani ve IKDP’nin Kuzey Irak’taki siyasi bürosuna mektup gönderen Bayık, yaklaşık 100 teröristi legal yollardan Türkiye’ye sokabilmek amacıyla Irak kimliği ve pasaportu istemiş. PKK’nın Kuzey Irak’tan Türkiye’ye illegal yollardan sızmasının önlenmesi amacıyla polis ve askerin sınırda yoğun güvenlik tedbirleri alması üzerine örgüt, militanlarını legal yollardan Türkiye’ye gönderme yolunu seçti.

Milli İstihbarat Teşkilatı ile askerî istihbarat kaynakları bu amaçla terör örgütünün gölge lideri Cemil Bayık’ın IKDP lideri Mesut Barzani’ye gönderdiği mektubu ele geçirdi. Barzani’nin yanı sıra IKDP’nin Kuzey Irak’taki siyasi bürosuna da gönderilen mektupta Bayık, açıkça PKK/Kongra-Gel militanları için Irak kimlik ve pasaportu istiyor. Cemil Bayık bu isteği yaklaşık 100 militanı için yapıyor. İstihbarat kaynakları, Cemil Bayık’ın mektubu üzerine hazırladıkları değerlendirme raporunu Ankara’ya gönderdi. Buna göre, terör örgütü, militanlarına resmî Irak kimlik ve pasaportları ile Habur Sınır Kapısı, İran ya da Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yaptırmayı planlıyor. Türkiye’ye gönderilmesi planlanan PKK militanlarının terör öylemi düzenlemesi hedefleniyor. Raporda, söz konusu teröristlerin, PKK’ya bağlı sözde Halk Savunma Güçleri (HPG) komutanı Fehmen Hüseyin’in talimatları doğrultusunda eylemlere yönelebileceği de yer alıyor. Türk istihbaratının, PKK militanlarının resmi yollarla Türkiye’ye girme hazırlığında olduğunu tespit etmesi üzerine Suriye, İran ve Irak sınır kapılarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haber: Sedat Güneç
Kaynak: