BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,69
ALTIN 2.427,68
HABER /  GÜNCEL

PKK AK Parti'nin mesajını yanlış mı okudu?

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, tırmanan terör olaylarının perde arkasını yazdı...

Abone ol

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, AK Parti'nin, MİT-Öcalan-PKK arasındaki görüşmelerin de dahil olduğu diyalog talebini, terör örgütü PKK'nın "düşman gerileme sürecinde olduğu için bizimle görüşüyor" şeklinde yorumladığını ve bu nedenle de saldırılarını artırdığını yazdı.

Usu, Aysel Tuğluk'un Taraf gazetesinde yayımlanan yazısına Facebook üzerinden cevap verdi. Uslu, "Barışı PKK istemedi. Silvan saldırılarıyla Öcalan'a rağmen barışı dinamitledi" tezine Aysel Tuğluk'un Taraf gazatesinde verdiği ropörtajda "barışı PKK değil, AKP istemedi. Gereken adımları atmadı" yanıtının gerçekleri örtmek amacını taşıdığını söyledi. Uslu, PKK'nın "barışı bozan" hamlelerinin nedenlerini, PKK yöneticilerinin yaptıkları açıklamaları analiz etti.

O çarpıcı analizin önemli bölümlerini sizler için derledik:

PKK'NIN NİYETİ BU TARİHLERDE GİZLİ

Uslu, artan şiddet olaylarının arkasında barış sürecinin tıkanması değil, PKK'nın diyalog isteyen AK Parti'nin gücünün zayıfladığını düşünmesi olduğunu öne sürdü:

"Başta Aysel Tuğluk olmak üzere Yıldırım Türker gibi vicdan kuaförü solculara da dürüst olun ve gerçeği bütün çıplaklığıyla söyleyin demek gerekiyor. Tuğluk, BDP çevreleri ve vicdan kuaförleri, ve elbette PKK ile pazarlığa oturmak isteyen Bülent Arınç ve Hayati Yazıcı gibi AKP'liler de şu vereceğim tarihleri ve ifadeleri tekrar tekrar okuyup PKK'nın niyetini ve 'devrimci halk savaşı'nı Öcalan ile görüşmeler tıkandığı için mi başlatmışlar yoksa bir planın parçası olarak 12 Haziran seçimlerinden önce deklare ettikleri bir kararla mı başlatmışlar görsünler"

ÖCALAN'LA GÖRÜŞMELER

Uslu, analizini terör örgütü PKK'nın önde gelenlerinin yaptıkları açıklamalarla da destekledi. PKK'lı Mustafa Karasu'nun PKK ile Öcalan arasında yapılan barış görüşmelerine ilişkin "İmralı'yla görüşmeler AKP'nin gerilla karşısında sıkıştığı 2006 yılıyla başlar. AKP sıkıştığı için tek taraflı ateşkes sağlatmak için PKK'ye aracılar gönderir, İmralı'yla da görüşmeler yapar" sözlerini hatırlatarak şu tespitlerde bulundu:

BU EKİP BARIŞI SABOTE EDECEKTİ!

"Demek ki neymiş? PKK barış görüşmelerini AKP sıkıştığı için istiyor diye okuyormuş. PKK ile görüşmeler yapalım diyen AKP'li yetkililer de böylece açıklamalarıyla PKK'yı kendi tabanına karşı haklı çıkarmış oluyor. Bu değerlendirmeden hareketle PKK 12 Haziran seçimlerinden çok önce AKP'yi sıkıştırmak ve özellikle Güneydoğu'dan silmek için 'devrimci halk savaşı'nı başlatmaya karar vermişti. Yani Öcalan'la barış görüşmeleri nasıl giderse gitsin PKK - özellikle Duran Kalkan, Mustafa Karasu'nun başını çektiği ekip - bu görüşmeleri sabote edecekti"

HEDEF AK PARTİ

Uslu, PKK'lı Duran Kalkan'ın 12 Haziran seçimlerinden bir hafta önce, yani MİT-Öcalan-PKK görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde yaptığı açıklamaların da yol gösterici olduğuna dikkat çekiyor. Uslu,  Duran Kalkan'ın 5 Haziran 2011 tarihli, yani 12 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde yaptığı açıklamaya dikkat çekti:

"...Kürt sorununun çözümü önünde engel oluşturan güç, AKP hükümeti. Dolayısıyla şimdi mücadelemizin, Devrimci Halk Savaşı'nın hedefi, AKP hükümetini çözmek ve aşmaktır. Nasıl ki 15 Ağustos Atılımı'ndaki hedef, 12 Eylül rejimini aşmak ve çözmektiyse şimdi de AKP rejimini çözmek ve aşmak oluyor. 1993 ve '94 yılında Çiller rejimini çözmek ve aşmaktıysa, şimdi de AKP'yi aşmak oluyor.

DÜŞMAN GERİLEME SÜRECİNDE

"Düşman (AKP) gerileme sürecindedir ve dış bağlantıları zayıftır. Bölgesel gelişmeler bizden yanadır... Kürt sorunun çözümü, Kürt halkının öz gücüyle ve bu güce dayalı direnişiyle geliştirileceği devrimci savaşla gerçekleştirilebilir."

PKK DİYALOG TALEBİNİ YANLIŞ YORUMLADI

Uslu, uzun analizinin ardından ise Aysel Tuğluk'un açıklamalarının ne kadar gerçek dışı olduğunu şu sözlerle açıklıyor:

"Yani hiç de Aysel Tuğluk'un anlattığı gibi görüşmeler tıkandığı için veya AKP çözüm istemediği için savaş başlamış değil. Aksine savaşı bizzat seçim öncesinde planlanan yukarıda anlattığım strateji bağlamında PKK başlatmıştır ve görüşmeler bu nedenle tıkanmıştır. Çünkü PKK, AKP'nin görüşme talebini 'düşman gerileme sürecinde olduğu için bizimle görüşüyor' şeklinde okumaktadır."