BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Piyasalarda yarına dikkat!

Bu haftanın genelinde fazla dalgalanma yaratacak veriler olmayacak. Ancak yarına dikkat etmek önemli.

Abone ol

Bu haftanın geneli fazla dalgalanma yaratacak veriler görülmeyecek. Çarşamba gününün önemli olduğunu belirtmiştik. Perşembe günü ABD haftalık istihdam verileri dışında Almanya büyüme rakamları önemli olacaktır. Cuma günü genellikle Salı günleri görmeye alışık olduğumuz Almanya IFO rakamlarından sonra ABD verileri olmayacağı için yine sakin geçecektir.

Bu haftanın en önemli gelişmeleri başında Japonya Merkez Bankası’nın faiz toplantısı sonuçları ile FED faiz toplantısı tutanakları olacaktır. Her iki merkez bankasının ilerideki faiz stratejileri hakkında verecekleri mesajlar döviz piyasaları için önemli olacaktır.

Bugün neler bekleniyor!

Bugün  Almanya üretici fiyatları endeksi değerlendirilerek başlanacak. Yüksek rakamlar ECB’nin fiyat istikrarı konusundaki tedirginliğine destek olacağından faiz beklentilerine ek güç verebilir. Bu durumda Euro’ya iyimserlik yansıma ihtimali var. Ama çok etkili olması beklenmiyor. Euro Bölgesi’nin üç önemli ekonomik ülkesinden biri olan İtalya endüstriyel(Sanayi) siparişler ve üretim verilerinin beklentiler üzerinde gelmesi Euro için olumlu sayılırken düşük rakamlar Euro karşıtı lobinin eline koz verebilir.

Öğlen saatlerinde İngiltere’den gelecek veriler önemli olacaktır. Başta Gbp/Usd olmak üzere Gbp ve karşıt döviz cinslerinde önemli hareketlenmelere yol açabilir. M4 para arzında artış görülmesi Gbp’nin değer kazanmasını sağlayabilirken düşük rakamlarla zayıflık olarak yansıyacaktır. Bu hafta Euro ve ABD tarafından az veriler olmasına rağmen İngiltere’den Gbp yi yakından ilgilendirecek verilerle karşılaşacağız. Öğleden sonra ABD tarafından önemli ekonomik veri açıklaması olmaması ve yarın haftanın en önemli beklentilerini bulunması nedeniyle hacim düşebilir.

Kanada tarafından tüketici fiyatları endeksi açıklanacak.  Yüksek rakamlar Kanada Merkez Bankası(BoC) faiz politikası üzerinde etkili olabileceğinden Kanada Dolar’ı destek alabilir. Bu durumda Usd/Cad 1,1600 seviyesi aşağı yönlü zorlanabilir. Düşük enflasyon rakamları faiz artış umutlarını ileriye öteleyeceğinden 1,1600 seviyesi üzerinde taban yapma çabası gösteren Usd/Cad ilk 1,1700 hedef olmak üzere harekete başlayabilir.

(Analiz: TriaFX)