BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Piyanistin en güzeli İstanbul’da

Ünlü Fransız piyanist Laure Favre-Kahn, konser vermek üzere İstanbul’a geldi. <br/>Laure Favre-Kahn, Air France’ın tarifeli uçuşuyla Paris’t...

Abone ol

Ünlü Fransız piyanist Laure Favre-Kahn, konser vermek üzere İstanbul’a geldi.
Laure Favre-Kahn, Air France’ın tarifeli uçuşuyla Paris’ten İstanbul’a geldi. Bu yıl nisan ayında 11. albümü “Danses”ı çıkaran Fransız piyanist müzikseverlerle 16 Kasım’da İstanbul’da Sakıp Sabancı Müzesi “The Seed”de buluşacak.
Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Laure Favre-Kahn, bir basın mensubunun İstanbul’daki programı ile ilgili sorusuna “İstanbul resitalleri için İstanbul’a ikinci veya üçüncü gelişim. Ülkenize gelmeyi ve burada olmayı çok seviyorum. Buradaki programının ilk bölümünde Chopin çalacağım. İkinci bölümünde de son albümüm ‘Danses’tan farklı bestecilerin dans parçaları olacak” cevabını verdi.
Güzel piyanist, “Chopin yaşasaydı kendisine aşık olurdu deniliyor. Sanatına mı fiziğine mi aşık olurdu?” şeklindeki bir soru üzerine de, “Kesinlikle müziğime aşık olmasını tercih ederdim” şeklinde konuştu.
Türkiye’de tanıdığı piyanist olup olmadığı sorulan Kahn, Fazıl Say’ı tanıdığını belirterek, “Elbette ki Fazıl Say çok büyük bir piyanist. Çok seviyorum, çok beğeniyorum” dedi.
Laure Favre-Kahn, daha çok Avrupa olmak üzere Asya ve Amerika’da konserler veren, festivallere konuk olan bir sanatçı. İlk albümünde Schumann seslendiren sanatçı, daha sonraki albümlerinde Chopin, Rachmaninoff, Gottschalk ve Çaykovski’nin eserlerini seslendirdi. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış toplam 11 albümü bulunuyor.