BIST 10.298
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.403,42
HABER /  DÜNYA

Kızılayı soyanlar yakalandı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Kızılay’ın deposundan yaklaşık 1 milyon lira değerinde deprem çadırı çaldığı öne sürülen 10 kişi, polis ...

Abone ol

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Kızılay’ın deposundan yaklaşık 1 milyon lira değerinde deprem çadırı çaldığı öne sürülen 10 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahısların çaldıkları çadırları hurdacılara satarak, parasını alkol ve uyuşturucu ortamlarında harcadığı ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, İnterteks Uluslararası Fuar alanında bulunan Kızılay Derneği’ne ait depodan hırsızlık yapıldığı ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırslık Büro Amirliği, konuyla alakalı olarak soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde kapılarda zorlama olmadığını fark eden polisler, hırsızlık olayının Kızılay içinden yapıldığını tespit etti. Depoda bulunan 5 ayrı kameranın hard diskleri ile birlikte sökülmesi üzerine polisler bütün ihtimalleri değerlendirerek hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslara ulaşmayı başardı.
Konuyla alakalı olarak Kızılay Derneği’nde yaklaşık 1 buçuk senedir şoför olarak çalışan Yakup Ş. (24) ile birlikte Emre G. (25), Olcay Ç. (24), Mustafa D. (22), Gökhan U. (27), Tugay Ö. (19), Adem S. (21), Ali Ö. (25), Abdülkadir Y. (23) ve Erkan (19) isimli şahıslar İzmit’te gözaltına alındı. Şahıslardan Yakup Ş.’nin hırsızlık olayını organize ettiği ve deprem çadırlarını depodan çalmak için parayla vardiyalı olarak eleman çalıştırdığı öğrenildi. Depodan çaldıkları çadırları kamyonlarla başka bir depoya nakleden şahısların bu olayı yaklaşık 2-3 ay süren bir periyotta gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
Şahısların piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olduğu tahmin edilen çadırları İstanbul ve Sakarya’da bulunan hurdacılara 300 bin TL’ye sattıkları ve parasını da uyuşturucu ve alkol ortamında harcadıkları, lüks araçlar kiralayarak gezdikleri iddia edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 10 kişi adliyeye sevk edilirken, hırsızlık olayının meydana geldiği Kızılay deposunda da hasar tespit çalışmaları başlatıldı.
(İHA)