BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Pitbull sahiplerine ağır ceza

Pitbull cinsi köpek besleyen kişilere ağır ceza geliyor...

Abone ol

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, üretimi, sahiplendirilmesi, satışı, takas edilmesi yasak olan Pitbull cinsi köpek besleyen 3 kişiye 3 bin 290'ar YTL idari para cezası verildiğini bildirdi.

Tatar, 2004 yılında yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu yer alan, ''Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirilmesini, Türkiye'ye girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaklanmıştır'' ifadesine dikkati çekti.

Çiğli'de 22 Temmuzda Pitbull cinsi bir köpeğin, önce başka bir köpeğe sonra da insanlara saldırdığını bildiren Tatar, olayla ilgili ''Türk Ceza Kanunu'nun 177. maddesinde yer alan 'Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması' hükmüne göre'' suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Tatar, 2007 yılında yaptıkları denetimlerde Pitbull'u yasaklanmasına rağmen
besleyen 3 kişiye toplam 9 bin 870 YTL idari para cezası uygulandığını
belirterek, hayvanlara el konulması için de ilgili kurumlarla yazışmalar
yapıldığını ifade etti.

Yasa çıkmadan önce Pitbull sahibi olanların köpeklerini kısırlaştırmak ve bu köpeğe sahip olduğunu bildirmek zorunda olduklarını hatırlatan Tatar, ''2004'ten sonra bu tür hayvanların sahiplenme, satış ve üretimin yasaklandığını, yasakları ihlal eden kişilere hayvan başına 3 bin 290 YTL idari para cezası ve hayvana el konulması öngörüldüğünü'' vurguladı.