BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.404,91
HABER /  GÜNCEL

Pilotların uçuş saatleri düşürülecek

Pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saatinin 110'dan 100 saate düşürülmesinin planlandığı bildirildi.

Abone ol

Uçucu personele ilgili yeni bir taslak talimat hazırlandığı, pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saatinin 110'dan 100 saate düşürülmesinin planlandığı bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, uçucu personelin uçuş, görev ve dinlenme sürelerine ilişkin değişiklikler için yeni bir taslak talimatının hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, ilk olarak 2002 yılında SHT 6A-50 talimatının yayımlandığı belirtilerek, bugüne kadar anılan talimatın dört defa revize edildiği anımsatıldı.

Aynı açıklamada, Avrupa Birliği mevzuatlarına da paralel olarak hazırlanan beşinci revizyon taslağının havacılık sektörü ile tüm ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine açıldığı belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Bir önceki revizyonda yer alan ay tanımı bir takvim ayından, birbirini takip eden 28 güne dönüştürülerek, pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saati 110 saatten 100 saate, yıllık uçuş saati de 1000 saatten 900 saatte düşürülecek.

Söz konusu talimatın temel hedefini havacılık işletmelerinde görev yapan pilot ve kabin memurlarının uçuş, görev ve dinlenme sürelerini kontrol altına alarak fiziki ve zihni yorgunluktan doğabilecek uçuş emniyetini olumsuz yönde etkileyecek gelişmelere mani olunması ve havacılık işletmeleri ile uçucu personelin sorumluluklarının net olarak belirlenmesi oluşturuyor."