BIST 10.319
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.452,53
HABER /  SPOR

PFDK'dan Amedsporlu Mansur Çalar'a daha önce görülmemiş ceza

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup'ta yer alan Amedspor takımının kaptanı Mansur Çalar, Sakaryaspor maçında yaşanan olaylar sebebiyle PFDK'dan tarihi bir ceza yedi.

Abone ol

Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor mücadelesinde, Sakaryasporlu futbolcuların, kendilerini darp ettiği iddasıyla suç duyurusunda bulunduğu Mansur Çalar, PFDK tarafından müsabakalardan ömür boyu men edildi.

1-1 sona eren Amedspor-Sakaryaspor maçı sonrası iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanmış ve Sakaryaspor oyuncuları Diyarbakır Huzurevleri Polis Merkezi'ne başvurarak, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün kaptanı Mansur Çalar'ın, elindeki kesici bir aletle kendilerini yaraladıklarını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık tarafından Mansur Çalar hakkında soruşturma başlatılmış ve futbolcu, hakkında çıkan iddaları yalanlamıştı. 


Kesici aletle yaralama iddası
Mansur Çalar, Diyarbakır'da ağırladıkları Sakaryaspor oyucularını elindeki kesici aletle yaraladığı iddiasıyla yapılan şikayet üzerine savcılıkta ifade vermiş ve bu olay 33 yaşındaki futbolcunun ilk vukuatı olmadığı ortaya çıkmıştı.

Mansur Çalar, geçtiğimiz sezon oynanan bir karşılaşmada, "Kalbimizde duamızla Mehmetçiğin yanındayız" pankartını taşımamıştı.


Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne de ceza yağdı
PFDK, Mansur Çalar'dan ziyade, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle kulübe 1 maç seyircisiz oynama ve 10.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Aynı müsabakada Amedspor futbolcusu Muhammed Ali Özdemir'in, rakip takım sporcularına yönelik saldırısı nedeniyle 4 resmi maçtan men ve 2.400 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Yine aynı takımın futbolcusu Muhlis İstemi'nin, rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 5 maç men ve 3. 000 TL para cezası ile cezalandırılması kararlaştırıldı.

PFDK'nın kararıyla Sakaryaspor'dan Serkan Odabaşoğlu'na ise 5 maç men ve 3.000 TL para cezası verildi.
BU FOTO GALERİYE BAKIN
Konya'da erkekler babet ayakkabı giyip çıktı! Bu kez mevzu hayırlı
Foto Galeri Konya'da erkekler babet ayakkabı giyip çıktı! Bu kez mevzu hayırlı Galeriye Gözat