BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.505,63
HABER /  GÜNCEL

Peugeot'tan skandal açıklama

Yazarımız Bahri Kayaoğlu'nun mercek altına aldığı Peugeot'un skandallarına hergün bir yenisi ekleniyor. Peugeot'dan gelen bir açıklama ise, tam anlamıyla evlere şenlik..

Abone ol İnternet Haber, yaklaşık bir haftadır Peugeot'daki skandalları bir bir gündeme getiriyor. Elimize ulaşan her belge ve bilgi, bir öncekini gölgede bırakıyor.

Peugeot'daki skandalları gündemine alan yazarımız Bahri Kayaoğlu'na ulaşan son belgeler bunun kanıtı..

İşte bu belgelerden birisi.

Aracında birbirini takip eden arızalar çıkınca, her zaman yaptığı gibi soluğu Peugeot'un yetkili servisi Yeniköy Otomotiv'de alan Turgut Durmuş, son olarak 01/06/2004 günü tekrar Peugeot 307 sini bu servise götürdü. Peugeot'un Yeniköy yetkili servisi, bir ayın dolmasına bir gün kala yani 29/06/2004 tarihinde Turgut Durmuş'a haber göndererek aracın hazır olduğunu bildirdi.

Aracını almaya giden Durmuş'a Peugeot yetkili servisi arıza ile ilgili bir belge verdi.

Belgenin içinde ki 'arıza sebebinin açıklaması' tam anlamıyla bir skandaldı. Peugeot Yeniköy Yetkili Servisi'nin verdiği belgede aynen şöyle yazıyordu.

"Sn. Turgut Durmuş,
01/06/2004 tarihinde aracınız servisimeze, 'stop ettikten bir müddet sonra tekrar marşa bastığımda arac çalışmıyor ve içeride diagnostik lambası yanmıyor' şikayeti ile gelmiştir.

Yapılan tüm incelemeler sonucunda, aracın sıcak havalarda güneşte kaldığı zaman arıza yaptığı ve marş baştığı halde tekrar çalışmadığı tesbit edilmiştir. Bununla ilgili çalışmalar yapılarak araç tekrar test edilmeye başlanmıştır. Son zamanlarda havaların çoksıcak olması avantajını da kullanarak gördük ki aracın çalışmama proplemi ortadan kalkmıştır.

Arıza tarafımızdan çözülmüş olup, arac size bu tarih itibarı ile teslim edilmiştir. İyi günlerde kazasız ve belasız olarak kullanmanızı temmenni ederim.
Saygılarımla.
Murat Sarkaya"

Bu belgeden şu çıkıyor. Peugeot sahipleri artık araçlarını sıcak ve güneşli havalarda demmek ki hiç dışarı çıkarmayacaklar! Ya da çıkardıkları zaman üstüne muhakak bir şemsiye alacaklar! Bu tedbirleri almazlarsa aracın bozulmasından Peugeot yetkilileri sorumlu olmayacak!

Peugeot mağduru Turgut Durmuş da öyle yapmış. Aracıyla dışarı çıkmıyor artık. Garaja koyduğu Peugeot 307'sinin üzerinede brandayı örtmüş.. Sıkı sıkıya örtmüş ki nolur nolmaz aman haa araç güneş görmesin!! Yoksa bir daha asla çalışmayacak... Zaten, ne zaman Peugeot arabasına binse, komşularının; "Turgut Bey, yine tamire mi gidiyorsun" diyerek geçtikleri ince 'dalgala'larından da kökten kurtulmuş böylece..