BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Petrol fiyatları rekora doymadı

Dolar düştükçe yatırımcıların petrole yönelmesi, fiyatları yeni bir zirveye taşıdı. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları coştu.

Abone ol

Dolar düştükçe yatırımcıların petrole yönelmesi, fiyatları yeni bir zirvye taşıdı. Petrolün varil fiyatı bugün tarihinde ilk kez 106 dolara dayandı.

Fiyatlardaki hareketi değerlendiren uzmanlar, yükselişin arkasındaki esas nedenin dolardaki düşüş olduğuna dikkat çekiyor. Doların düşmesiyle kendilerine yeni yatırım alanı arayan fonlar özellikle petrol ve altın gibi emtiaları tercih ediyor. Fonların petrole olan yoğun ilgisi de fiyatları gün be gün yeni zirvelere taşıyor.

Dolardaki düşüşün yanında ABD petrol stoklarındaki azalma da fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor. Petrolde arz-talep dengesizliği yaşpanabileceğine inanan yatırımcılar petrolün ateşini yüksek tutuyor.

Uzmanlar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi artırmama kararı almasının da fiyatların 106 dolara kadar çıkmasında etkili olduğunu düşünüyor.

BENZİNE ZAM YOLDA

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları uluslararası borsalardaki petrol fiyatlarına bağlı. Dolayısıyla yurtdışındaki hareketler içeride dolar kuru da dikkate alınarak akaryakıt fiyatlarını belirliyor. Petrolde son yaşanan yükselişin ardından içeride de her an akaryakıt fiyatlarına zam gelebileceği belirtiliyor.