BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PETKİM yeniden vitrine kondu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, daha önce yeterli teklif olmaması nedeniyle iptal edilen PETKİM’in satışı için yeniden ihale açılacağını söyledi.

Abone ol

Unakıtan, bu yıl özelleştirme ihalelerindeki satışın 2.3 milyar doları bulduğunu da belirtti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, daha önce yeterli teklif olmaması nedeniyle iptal edilen PETKİM’in satışı için yeniden ihale açılacağını söyledi. Unakıtan, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl özelleştirme ihalelerindeki satışın 2.3 milyar doları bulduğunu belirtirken; bunun 468 milyon dolarlık bölümünün tahsil edildiğini kaydetti.

Unakıtan, AKP Hükümeti’nin özelleştirme konusundaki kararlılığını koruduğunu ifade ederken, Türk Telekom, Ereğli Demir Çelik ve Türk Hava Yolları özelleştirmesinde de sürecin işlediğini kaydetti.

TÜPRAŞ’TA YASAL SÜREÇ SÜRÜYOR

Unakıtan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı itiraz çerçevesinde, Bölge İdare Mahkemesi’nin ise yurütmeyi durdurma istemini iptal ettiğini ifade ederken, “fakat 10. İdare Mahkemesi, çok kısa zamanda iptal kararı aldı” dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, Tüpraş ihalesi konusunda Danıştay nezdinde gerekli girişimlerde bulunduğunu anlatan Bakan Unakıtan, devamla şöyle konuştu:

“Bu noktada demokratik, hukuk devleti anlayışımız çerçevesinde, yargının vermiş olduğu kararlara saygımız sonsuzdur. Bu nedenle mahkeme kararları üzerindeki yorum yapma hakkını kendimde görmüyorum. Ancak şunu ifade etmek gerekir ki, Tüpraş ihalesi başından sonuna kadar yasalara uygun, ilkeli ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiştir. İhaleyi kazanan firma ve ihalede usulsüzlük yapıldığına dair bazı basın yayın organlarında yer alan yorum ve değerlendirmelerle ilgili cevaplar, ilgili mahkemelere iletilmiştir. Takdir edersinizki devam eden dava sürecinde, bu yönde bir değerlendirme yapılması uygun olmayacaktır.” Kaynak : NTV