BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Peşmergeye TANK yok!

Habur'da peşmergeye götürülecek olan 18 zırhlı araca el konuldu.

Abone ol Irak'ın başkenti Bağdat'ta 'Olive Group' isimli güvenlik şirketine teslim edileceği belirtilen 18 zırhlı personel taşıyıcı araca Habur sınır kapısında el konuldu.

Araçların peşmerge güçlerine teslim edilmek üzere Türkiye'ye sokulduğu belirlendi.

Bursa'nın Gemlik limanına yaklaşık bir ay önce yanaşan bir yük gemisinden, merkezi Mersin'de bulunan 'Efe Projekt' adlı nakliyat firmasına ait 9 kamyona, 18 adet MRAP marka zırhlı askeri araç yüklendi.

Irak'a götürülmek istenen araçlara Habur sınır kapısında el konuldu.

Askeri istihbarat uzmanları yaptıkları incelemelerde, 18 zırhlı aracın Witham SP isimli bir İngiliz şirketi tarafından, 'Olive Group' isimli güvenlik şirketine satıldığını tespit etti.

Uzmanlar, İngiltere hükümeti tarafından desteklenen Witham SP'nin Savunma Bakanlığı'nın hurdaya çıkmış askeri araçlarını yeniden modernize ederek, üçüncü dünya ülkelerine satan bir aile şirketi olduğunu belirledi.

Uzmanlar ayrıca, araçların alıcısı olduğu belirtilen 'Olive Group' güvenlik şirketini de incelemeye aldı.

Genelkurmay araçların geçişine izin vermedi

Askeri yetkililer, mayına dayanıklı araçların Irak'ın kuzeyinde bulunan ve 2008 yılında birleştirilecek olan peşmerge güçlerine teslim edileceğini tespit etti.

Türkiye sınırları üzerinden başka bir ülkeye askeri malzeme geçişinin TBMM'nin vereceği tezkere ile mümkün olabileceğini belirten Genelkurmay Başkanlığı, 18 MRAP zırhlı aracın Irak'a geçişine izin vermedi.

Habur gümrük sahasında 23 gündür bekletilen araçlar, önümüzdeki günlerde İngiltere'ye geri gönderilecek.