BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  GÜNCEL

Perinçeke 5 yıl hapis!

Hrant Dink cinayeti konusunda düzenlediği basın toplantısında kullandığı ifadeler...

Abone ol

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında, Hrant Dink cinayeti konusunda düzenlediği basın toplantısında, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle 1 yıl 8 aydan, 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ramazan Akyürek'in şikayeti üzerine, Doğu Perinçek ile ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Metin Sezgin tarafından açılan davanın iddianamesinde, Perinçek'in, 31 Ocak 2007 tarihinde, Hrant Dink cinayeti ile ilgili bir basın toplantısı düzenlediği kaydedildi.

İddianamede, basın toplantısında Perinçek'in, Akyürek'e ''görevinden dolayı hakaret ettiğinin'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüste bulunduğunun'' anlaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, Perinçek'in, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125/3. maddesinin (a) bendi ile 4. maddesinde yer alan ''kamu görevlisine hakaret'' suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis ve 288. maddesinde düzenlenen ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Davanın görülmesine, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlanacak.