BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Perinçek hakaretten mahkum oldu

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’a hakaretten 1 milyar 260 milyon TL'ye mahkûm oldu

Abone ol

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Şenkal Atasagun’a hakaret ettiği gerekçesi ile 1 milyar 260 milyon TL para cezasına çarptırıldı.

İP Başkanı Perinçek hakkında partinin yayın organı olarak bilinen Aydınlık dergisindeki başyazısında Atasagun’a hakaret ettiği iddiasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açılmıştı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava karara bağlanarak Perinçek’e, eski MİT Müsteşarı’na hakaret etmekten para cezası verildi. İP Başkanı Perinçek, 04.08.2002 tarihli Aydınlık dergisinin 3. sayfasındaki “İhanete verilen izinler kalkmıştır.” başlıklı yazısında ABD’nin Türk ordusunu hem içten hem de dıştan kuşatmaya çalıştığını iddia etmişti. Perinçek, söz konusu yazısında bu kuşatmada rol alacak kişiler hakkında şunları yazmıştı: “ABD’nin kuşatma girişiminde rol üstlenenler Amerika’nın Irak saldırısında görev almak için yarış halindeler. Tren Kaçıyor Partisi, yeni koşullarda Mehmetçiğin Kanını Pazarlama Partisi’ne dönüşmüştür.” Perinçek, başyazısında bu partinin kadrosunda olduğunu söylediği isimler arasında Atasagun’un adını da saymıştı.

Haber: Mehmet Baki
Kaynak:

mah