BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.410,04
HABER /  GÜNCEL

Perinçek 1 numarayı açıkladı

Perinçek, mahkemede bu kez döktürdü! Hatta bir adım daha ileri gitti ve örgütün 1 numarasını açıklayarak herkesi şaşırttı!

Abone ol Ergenekon davasında dün Doğu Perinçek'ten şok açıklamalar geldi. Perinçek 1 numaranın eski Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu olduğunu iddia etti...

Ergenekon’un dünkü duruşmasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ergenekon şemasında bir numaralı ismin Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu olduğunu iddia etti.

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında,Fransa Metrosu'nda yere çizilen bir haritaya değinen Perinçek, "Fransa Metrosu'nda yere bir harita çizilmiş ve üzerine Türkiye'den de Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun resmi konulmuştu. Biz 3 gün bekledik, hükümet bunun kaldırılması için bir girişimde bulunmayınca ben oradaki parti teşkilatıma, "gidin o resmi kaldırın, gerekirse altına bomba koyun ama resim orada durmayacak" dedim.

PERİNÇEK'TEN ŞOK İDDİA

Ergenekon şemasında bir numara Hüseyin Kıvrıkoğlu'dur. İddia edildiği gibi İsmail Hakkı Karadayı değildir’ dedi. Perinçek, Abdullah Öcalan, Celal Talabani ve Mesud Barzani’ye yazdığı mektuplarla ilgili de açıklama yaptı. Mektupları Kürt sorununun çözümü için yazdığını söyleyen Perinçek, “İyi niyetli mektuplardır” dedi. Uğur Mumcu, Eşref Bitlis ve Özdemir Sabancı suikastları ile ilgili de açıklama yapan Perinçek, kendisinin beyanı şeklinde yansıyan açıklamaların doğru olmadığını söyledi.

Orgeneral Eşref Bitlis’in “Ergenekon” şemasında yönetici olarak yer aldığını ileri süren Perinçek, “Gladyocular Eşref Bitlis’i öldürdünüz, hıncınızı alamadınız mı?” dedi. Orgeneral Bitlis’in ölümünden kuşku duymaları üzerine uzmanlara araştırma yaptırdıklarını belirten Perinçek, görevde olan bir generalin, 3 albayın önünde Aydınlık muhabirine, uçağın Amerika tarafından düşürüldüğünü söylediğini, bunu da bazı komutanlardan teyit ettiklerini iddia etti.

ORHAN PAMUK ÖRNEĞİ

Perinçek, “Orhan Pamuk’a benzeyen, batıya yaranmak için ne yaptığını şaşıran bir adam var mı öldürülen? Hrant bizden biriydi. Bizi birbirimize kırdırmak isteyen bu oyuna gelmeyin diyordu” dedi.

BAŞKANLA POLEMiK

Perinçek, Mahkeme Başkanı’na hitaben ‘’Başkan Danıştay’a bomba atabilir, Büyükanıt’a suikiast yapabilir ama Perinçek yapmaz. Ardahan’a kadar sorun. Büyükanıt’a Perinçek mi Başkan mı suikast yapar? Perinçek’e sıfır, ona 100 binler çıkar. Çünkü beni herkes tanır’’ dedi. Başkan’ın ‘’Bizi de tanırlar’’ sözleri üzerine Perinçek, ‘’Sizi bizim sayemizde tanıyorlar’’ dedi.