BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.506,29
HABER /  GÜNCEL

’’Pergeli Eyfel Kulesi’nin merkezine koyun...’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Pergeli Eyfel Kulesi’nin merkezine koyun, 90 kilometrelik daire çizin, 7 adet nükleer santr...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Pergeli Eyfel Kulesi’nin merkezine koyun, 90 kilometrelik daire çizin, 7 adet nükleer santral var. Paris’in turistine bir şey olmuyor bizim Akkuyu’daki turiste bir şey oluyor. Biz mahallenin delisi değiliz, doğrular varsa bizim için de doğru, yanlışlar varsa bizim içinde yanlış" dedi.
Sakarya’da bir otelde işadamlarıyla ’Değişen Enerji Politikaları ve Türkiye’nin Stratejik Konumu’ toplantısında bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de nükleer santral kurulmasıyla ilgili konuştu. Yıldız, "Türkiye diyor ki Nükleer Santral kurulması lazım, dünya tartışıyor Çernobil kazası oldu 1986’da. Dünya zıtlarla kaim ve her birisinin fırsatları ve tehditleri var. Çernobil kazası bir tehdittir, onun fırsat güvenlik sistemleri yükseltilmiştir. Çernobil kazasından sonra 144 adet nükleer santral inşa edildi dünyada 30 ayrı ülkede. Şimdi bizim çok dikkatli olmamız lazım ve oyuna da gelmeden bu işleri doğru yönetmemiz lazım. Nedir oyun, fukuşima kazası oldu. Bu bir tehdittir ama fırsatlar için yine güvelik duvarları arttırıldı. Bize diyorlar ki turist zarar görür, pergeli Eyfel kulesinin merkezine koyun 90 kilometrelik daire çizin 7 adet nükleer santral var. Paris’in turistine bir şey olmuyor bizim Akkuyu’daki turiste bir şey oluyor. Biz mahallenin delisi değiliz, doğrular varsa bizim için de doğru, yanlışlar varsa bizim içinde yanlış. Çifte standardı artık Türkiye yutmuyor" dedi.
Türkiye’deki siyasi istikrar konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, "17 Aralık hangi gerekçeyle olursa olsun Türkiye’nin istikrarını bozma girişimidir. Ve Türkiye’nin istikrarını korumaya memur, korumaya borçlu yalnızca bu ülkeyi yöneten insanlar değildir. Sivil Toplum Örgütleri’dir, sanayicilerdir. Biz kazandığımız parayı, büyüttüğümüz Türkiye’yi yalnızca AK Parti’ye oy verenlere dağıtmıyoruz. 77 milyona dağıtıyoruz. Edirne’den Kars’a Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar. Şimdi Türkiye öyle bir bölgede enerji sektörünü yönetmeye kalkıyor ki. Tunus, Libya, Cezayir kısmen, Mısır, Suriye, Irak, İran şimdi Ukrayna bakın çevremize her tarafta siyasi istikrarsızlık var. Bunun merkezine Türkiye’yi koyacaklardı, müsaade etseydik. Hangi gerekçeyle geliyor olursa olsun, sonucu siyasi istikrarsızlık olan bir konunun o gerekçeleri doğru gerekçeler değildir. Her zaman söylüyoruz bu ülkelerdeki yapılacak bir siyaset mühendisliği, bir yapı değişikliği hiçbir yolsuzluğu, hiçbir usulsüzlüğü makul hale getirmez. Bu kesin doğru olan bir cümle. Ama hiçbir usulsüzlük ve yolsuzluk ta o ülkenin bütün yapısını değiştirmek için yapılması gereken siyaset mühendisliğini hiç ama hiç makul hale getirmez. Bu yapılmak istendi" şeklinde konuştu.
(İHA)