BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İlber Ortaylı ’’taziye mesajını’’ değerlendirdi

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bursa’da Türk Ocaklarının düzenlediği "Türkiye’nin Meseleleri" konulu konferansa katıldı. <br/>Katılımın yoğun ol...

Abone ol

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bursa’da Türk Ocaklarının düzenlediği "Türkiye’nin Meseleleri" konulu konferansa katıldı.
Katılımın yoğun olduğu gecede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ortaylı, son günlerde yaşanan Ermeni meselesi tartışmaları, Rusya ve Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı. Başbakan Erdoğan’ın Ermeni meselesine yaklaşımını değerlendiren Ortaylı, "Bu konularla olumlu olumsuz diye bir şey şu an için söylemek söz konusu değil. Zamanlamayı iyi yapmak ve arkasını iyi getirmeliyiz. Bu tür tartışmalarda yerinizi iyi saptamanız gerekiyor. Her şeyin kendine göre bir inceliği var kulağınızı kapatmamız lazım. Erivan da yakılan Türk bayrağı gösteriyor ki beklenen neticeler gelmiyor. Yine de sabırla beklememiz gerekiyor" dedi.

“UKRAYNADA’Kİ AZINLIKLAR İÇİN PUTİN’LE TEMASA GEÇMEK GEREKİYOR”
Son dönemde yaşanan Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerginliğe değinen Ortaylı,"Rusya Ukrayna’yı bırakacak gibi görünmüyor ve çok zaman daha elinde tutacaktır. Bizimde oradaki kendi azınlığımızı Avrupa Birliği ve Obama’yı beklemeksizin doğrudan Putin ile temasa geçerek sorunları ortaya yatırıp pazarlığı yapmamız gerekiyor. Buna hakkımız olduğunu düşünüyorum. Bunun için Avrupa Birliğini beklememiz gerekmiyor" şeklinde konuştu.
(İHA)