BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  POLİTİKA

Pepenin Rodos dileği

Hakkındaki iddialara basın toplantısıyla cevap verdi. Baykal'ın kulaklarını çınlattı.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Baykal'ın "seçimi kaybedersen Rodos'a kadar yüzerim" dediğini anımsatarak,  "Rodos'a gidebilir mi bilmem ama giderse de geri dönmesin'' dedi.

Pepe ''İyi ki halkımız bu CHP'ye iktidar vermiyor. İyi ki Baykal'ı muhalefete mahkum etti. Allah bunun hem iktidarından, hem muhalefetinden bu milleti korusun'' dedi.

Pepe, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde siyasette alışık olunmayan bir şekilde karalama kampanyası yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

ÖNCE 50'DEN BAŞLADI

Biraz değişken olduğu için hangi rakamdı? Önce 50'den başladı. Dedi ki, '50 dairesi var'. Daha sonra 100 oldu. Bu 250, 300, 400, 420, 500 oldu. 550, 600, 650... Yani birileri sanki bir daire borsası oluşturdu. Seçime giderken Türkiye'de İMKB iyi prim yapıyor. Benimle herhalde birileri nazar olsun diye mi yapıyorlar bunu doğrusu anlayamıyorum.''

600 DAİRE İDDİASI

Pepe, Baykal'ın yaptığı muhalefetten ve siyaset anlayışından son 30 yılda Türkiye'ye hiç hayır gelmediğini savunarak, çocukları, şahsı ve ailesine ait 600 dairesi olduğunu iddia eden Baykal'ı, bu dairelerin hangi ilde, hangi ilçede, hangi beldede ya da hangi parselde olduğunu açıklamaya çağırdı. Pepe, şunları kaydetti:

İDDİALARINI İSPAT ETSİN

''Kendisi eğer bu ifade ettiği rakamları açıklayamazsa kendisini müfteri ve namert ilan etiğimi, tabii bunları seçim meydanlarında da söyledim. 600 daireyi ispat edemezse neyle kendisini suçlayacağımı ifade ettim. Şimdi kendisinden cevap bekliyorum. Benim muhatabım sayın Baykal. Ben Baykal'ın taşeronlarıyla muhatap olmam.'' Osman Pepe, 25 yılı aşkın süredir ticaretle uğraştığını, Türkiye'nin 5-6 şehrinde yüzlerce inşaat, iş yeri, konut ve yap-sat yapmış firmaları bulunduğunu ancak devletten hiç arsa almadığını, hiç kredi kullanmadığını ve hiçbir ihale almadığını savundu.

ŞİRKETLERİN DURUMU

Osman Pepe, yalnızca CHP'nin ana muhalefet lideri olarak bu eleştirileri yöneltmediğini belirterek, ''Ona destek veren MHP'nin borazancıbaşıları da var. Bizim hesabımızda, kesemizde, binamızda, servetimizde bir kuruş haram para yoktur. Çek-senet tahsilatından kazanılmış bir kuruş para yoktur. Ama ben milletvekili olmadan 1994 yılında, 1988-91 yıllarında İzmit'in ticaretinde ve ekonomisinde yeri olan bir ailenin şirketlerinden bir tanesi 'Dörtler', yaklaşık 20 yıllık bir şirket. Şu anda üzerinde büyük bir iş hanı var. Ama milletvekili olduğumdan bu yana gayrifaaldir. Yalnızca kira geliri olan bir şirket. KAR İnşaat Limited Şirketi ise 11 yıllık bir şirket.

Çocuklarımdan biri 28 diğeri 25 yaşında. Bu şirketin bakan olduktan sonra hiçbir ticari faaliyeti olmamıştır. Bakan olduktan sonra yap-sat dahi olsa, böyle bir alışverişi olmamıştır'' diye konuştu. Çocukları ve ailesinin üzerine 600 dairesi olmadığını, çocuklarının üzerine kayıtlı 5 daire bulunduğunu savunan Pepe, ''Buradan 600 eksi 5, 595 tane daireyi CHP'nin Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinden bana temin etmesini istiyorum'' dedi.

BAYKAL HESAP BİLSEYDİ

Pepe, Baykal'dan söz konusu dairelerin adreslerini açıklamasını istediğini belirterek, ''Bazen de kızıyorum çocuklara. Çocukların 5 tane daireleri var üzerlerine. Çocuklarımın 2'si Ataköy 7-8'inci kısımda oturuyor. Büyük oğlum da Florya'da kirada oturuyor. Çocuklarımın hepsi kirada oturuyorlar. 600 dairesi olan bir adamın çocuklarının Laila'dan Reina'dan çıkmaması lazım. O biçim yaşaması lazım. Sonra hizmetçiler çifter çifter olan villada, Boğaz'da filan oturması lazım'' diye konuştu. Ana muhalefet liderinin sayı saymasını bilmediğini savunan Pepe, ''600 çarpı 300, 400, 500 bin dolar civarında, 300 milyon dolar yapar. Hesap yapmasını herhalde bilmiyor. Zaten hesap yapmasını bilse sayın Baykal, CHP'yi sürekli aşağılara çekmez. Hesap yapmasını bilmiyor, onun neticesidir'' dedi.

ORMAN YANGINLARI

Osman Pepe, 2007 yılının küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle zor geçen bir yaz olacağını daha önce dile getirdiğini hatırlatarak, kuraklığın bu seneki orman yangınlarını daha da tetikleyebileceğini düşündükleri için daha yılın başında helikopter ve uçak kiralama yoluna gittiklerini söyledi. Hiçbir dönemde olmadığı kadar hava aracına sahip olduklarını dile getiren Pepe, ''Bizim elimizde şu an 29 adet helikopter var. 2 tane daha helikopter geldi, geliyor. Onların da ihalesi yapıldı. 29 artı 2, 31 yapar. 15 tane Türk Hava Kurumu'nun uçağını kullanıyoruz. 5'i sürekli faal, birisi yedek olmak üzere 6 tane de amfibik uçak kullanıyoruz. Yani helikopter ve uçak bakımından Türkiye'nin hava filosu budur'' dedi.

Pepe, orman yangınlarında kaybedilen her metre karenin önemli olduğuna işaret ederek, geçen yıl 7 bin 200 hektar alanın orman yangınlarında kaybedildiğini, 4 yıl içinde orman yangınlarında kaybedilen alanın ortalama 5 bin 200 hektar, kendisinin bakanlığından önce ise ortalama rakamın 14 bin 500 hektar olduğunu ifade etti. Orman yangınlarının cumartesi ve pazar günleri arttığına dikkati çeken Pepe, bunun, hafta sonu insanların ormanı daha çok piknik alanı olarak kullandığını gösterdiğini söyledi. Pepe, toplantıda daha sonra soruları cevaplandırdı.