BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  SPOR

Fikstür için kim ne dedi?

Lig fikstürü çekildi, herkes memnun. Büyüklerin temsilcisi kurayı değerlendirdi

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Turkcell Süper Lig'in ilk yarısındaki derbileri Kadıköy'de oynamalarının kendilerine avantaj sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Ataköy Olimpiyatevi'ndeki Turkcell Süper Lig 2007-2008 sezonu fikstür çekimi sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mosturoğlu, fikstürün taraftar ve camialarına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, ''İnşallah geçen sezonki gibi istediğimiz sonuca ulaşırız.

Ligin ilk yarısındaki derbi maçları sahamızda yapacak olmamız, bize avantaj sağlayacak diye düşünüyorum. Çünkü ikinci yarıda yarıştan kopmalar olabilir. Ama yine de fikstürün avantaj olup olmadığına teknik direktörler karar verir'' dedi. Fikstürün aslında bir takvim olduğunu ifade eden Mosturoğlu, ''Futbolun, Fair-Play'in ve dostluğun ön planda olduğu bir sezon olmasını diliyorum. Biz hedeflerimize kendi güç ve çabalarımızla ulaşmak istiyoruz. İnşallah son haftada oynayacağımız Trabzonspor maçına kalmadan şampiyonluğu garantileriz'' diye konuştu.

İREN: ''SEYİRCİSİZ BİR DERBİYE KENDİMİZİ HAZIRLAMIŞTIK''

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Selçuk İren, yeni sezondaki 5 maçlık seyircisiz oynama cezalarını hatırlatarak, ''Fikstür çekiminde seyircisiz bir derbiye kendimizi hazırlamıştık'' dedi. Yeni sezonun dostluk ve centilmenlik içinde geçmesini dileyen İren, şunları kaydetti: ''Bütün takımlara az sakatlık ve az tribün olaylarının yaşandığı bir sezon diliyorum. İlk maçımızı kendi stadımızda Çaykur Rizespor ile yapacağız. İlk derbi karşılaşmasını Beşiktaş ile 7. haftada stadımızda seyircisiz oynayacağız. Taraftarımız tabii ki bizim için itici güç. Geçen sene seyircisiz oynadığımız üç maç kabus gibiydi, bu duyguyu anlatamam. Dolayısıyla umut ediyorum hem Ali Sami Yen Stadı'nda hem de hiç bir statta bu tür olaylara sebebiyet verecek davranışlar yaşanmasın. Fikstür çekiminde seyircisiz bir derbiye kendimizi hazırlamıştık. Takımımız buna alışmak zorunda. Böyle olmasını istemezdik.''

SOĞANCIOĞLU: ''İLK MAÇI EVİMİZDE YAPACAK OLMAK OLUMLU''

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, yeni sezonunun ilk maçını evlerinde yapmalarının kendileri için olumlu olacağını söyledi. Soğancıoğlu, şunları kaydetti: ''Yeni sezon herkese, bütün takımlara başarılar getirsin. Şiddetin olmadığı, herkesin mutlu olduğu bir lig olsun. Tabii biz Beşiktaş olarak da şampiyon olmak istiyoruz. Geçtiğimiz 4 sezon biz hep ilk maçlarımıza deplasmanda başladık, bu sene özellikle stadımızda başlamak isterdik. İstediğimiz oldu. İlk maçımızı Konyaspor ile stadımızda yapacağız. Bu bizim için olumlu olacak. Konyaspor'dan sonra Kasımpaşa ile karşılaşacağız. 7. haftada deplasmanda ilk derbimizi Galatasaray ile yapacağız.

Galatasaray ile seyircisiz oynamak bizim için avantaj görünüyor ama futbolun keyfini azaltan bir durum. Futbolunu keyfi ve görselliği seyirci ile ön plana çıkıyor. Galatasaray'ı seyircili olarak yenmekten büyük bir keyif alırdık ama seyircisiz de yenmek isteriz.'' Trabzonsporlu yönetici Abdullah Başar ise fikstürde önce İstanbul ve Ankara takımlarının çekiliş yaptıklarını ifade ederek, ''Sonra bize ne kalırsa biz onunla oynuyoruz. İlk maçımızı Sivasspor ile yapacağız. Aslında bizim için fikstür pek önemli değil. Önemli olan iyi oyun oynayarak sonuca gitmektir. Hedefimiz her zamanki gibi şampiyonluk.

Sezonun son maçını Fenerbahçe ile stadımızda yapacağız. İnşallah şampiyonluk düğümü o maça kadar çözülmez. Böylece herkese çok güzel bir karşılaşma izlettiririz'' diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da ilk maçlarını Fenerbahçe ile yapacaklarını ifade ederek, ''Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi takımlarından biri. Bu bizi oldukça heyecanlandırıyor. Ligde kendimizi ortaya koymamız açısından iyi bir maç olacak. Zor olacağını biliyorum ama ben umutluyum. Hedefimiz ligde kalıcı olmak'' şeklinde konuştu.