BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  POLİTİKA

DTP mitinginde sürpriz isim!

DTP, Diyarbakır'daki mitingine ünlü bir sanatçıyı çağırdı. Bakın bu ünlü kim?

Abone ol

Seçimlerde bağımsız milletvekili adaylarını destekleyen DTP, Diyarbakır’da 18 Temmuz günü yapacağı mitinge ünlü sanatçı Sezan Aksu ile bir çok ülkenin büyükelçilerini davet etti.

DTP, Diyarbakır’da desteklediği 4 bağımsız milletvekili adayı için 18 Temmuz çarşamba günü kentte miting düzenleyecek. Bin kişilik ekip miting için çalışma yürütürken, mitinge davet için 250 bin el ilanı ev ev dolaşılarak dağıtıldı. DTP’nin miting hazırlık komisyonu, mitinge ünlü sanatçı Sezan Aksu, yaşamını yitiren eski DEP milletvekili Orhan Doğan’ın eşi Kıymet Doğan, suikaste kurban giden gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, KDP ve KYB’nin Ankara temsilcileri, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İsveç, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İtalya'nın Ankara Büyükelçilerini davet ettti.

Mitingde, bağımsız milletvekili adayları Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ve DEP eski Milletvekili Leyla Zana birer konuşma yapacak.

İL BAŞKANINDAN ÇAĞRI

DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, miting hazırlıklarını iki gün öncesine kadar ayın 20'sine göre yaptıklarını, ancak 18’i için izin verildiğini söyledi. Aydoğdu şöyle dedi:

“Konukların mitingimize katılması bizleri onurlandıracaktır. Bu davetlerin bir amacı vardır. Türkiye'nin barışa ihtiyacı vardır. Türkiye'nin bir beş yılı daha kaybetmeye niyeti yoktur. Türkiye'nin Bin Umut Adaylarına vereceği destek önemlidir. Hepimizin çok arzuladığı bir fotoğraf ortaya çıkacak bir miting olmasını istiyoruz. Bu konuda halkımıza çok büyük bir görev düşüyor. Herkesi mitinge katılmaya çağırıyorum."