BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.401,13
HABER /  POLİTİKA

Arınç resmi araçla geziyor

Arınç'ın siyasi faaliyetlerinde devlet imkanlarını kullanmadığı öne sürüldü.

Abone ol

Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın Başdanışmanı Kemal Öztürk, Arınç'ın siyasi faaliyetlerinde devlet imkanlarını kullanmadığını, kullanmamaya da büyük özen gösterdiğini bildirdi.

Öztürk, bir gazetede, TBMM Başkanı Arınç'ın Manisa'da seçim çalışmalarında devlete ait aracı kullandığının iddia edilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, sözü edilen 34 CU 3839 plakalı aracın, önce TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığında kullanıldığını, daha sonra da TBMM Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü emrine tahsis edildiğini belirtti. Öztürk, şunları kaydetti:

''Söz konusu araç, Sayın Arınç'ın 'TBMM Başkanı' sıfatıyla katıldığı resmi programlarda kullanılmak üzere Manisa'ya gönderilmiştir.

Sayın Bülent Arınç'ın milletvekili adayı olarak yaptığı faaliyetlerde ise şahsa ait 45 EC 991 plakalı KİA marka araç görevlendirilmiştir.

Yazıda iddia edildiği gibi, TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç, siyasi faaliyetlerinde devlet imkanlarını kullanmamaktadır, kullanmamaya da büyük özen göstermektedir. Sayın Başkan, tüm görev süresi boyunca titiz, tarafsız ve tasarrufa yönelik tutumundan en küçük bir taviz vermemiş, bundan sonra da vermeyecektir.''