BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  POLİTİKA

DTP oy pusulasını ezberletiyor

DTP, desteklediği bağımsızların yerlerini ezberletmek için, eğitim çalışması yapıyor.

Abone ol

DİYARBAKIR'da örnek 400 bin oy pusulası bastırarak dağıtan Demokratik Toplum Partisi (DTP), desteklediği bağımsız milletvekili adayların pusuladaki yerlerini ezberletmek için eğitim çalışması da yapıyor.

DTP Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu Üyesi Zeynel Bağır, İl Seçim Kurulu'ndan aldıkları örnek oy pusulasından çoğalttıklarını belirterek, 4 bin 600 partilinin bu örnekleri seçmenlerine dağıtacağını söyledi. Bağır, oy pusulasında 31 bağımsız adayın bulunması nedeniyle karmaşıklığın önüne geçmek için seçmenlerine eğitim verdiklerini de vurgulayarak şunları söyledi:

“Diyarbakır’da desteklediğimiz 4 aday için 100’er bin örnek oy pusulası bastırdık. Partililerimiz bu pusulaları her adayın bölgesinde dağıtacak. Pusulada hangi bölgedeki seçmenin hangi adaya oy vereceği gösterilecek. Okuma yazması olmayan seçmene uygulama yaptırılarak oyunu nasıl kulanacağı gösterilecek. Örnek pusulaların dağıtılması için 4 bin 600 kişiyi görevlendirdik. Desteklediğimiz adaylara nasıl kolay oy verileceği de pratik olarak gösterilecek.''