BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,92
HABER /  DÜNYA

Pentagon'dan flaş açıklama: Teröre karşıyız ama öncelik DAEŞ

Reuters, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin Brüksel'de ABD'li mevkidaşı Mattis'le yaptığı görüşmede Mattis'in, "DAEŞ'e yeniden odaklanılması çağrısı" yaptığı bilgisini geçti.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Canikli ile ABD Savunma Bakanı Mattis'in, dün Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamındaki görüşmesi 50 dakika sürdü. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD'li mevkidaşı Mattis arasındaki görüşmeye ilişkin Pentagon'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "PKK ve teröre karşı Türkiye'nin yanındayız. Suriye'de öncelik DEAŞ'la mücadele olmalı" denildi.

CANİKLİ'NİN YANITI BEKLENİYOR: Mattis ayrıca Suriye'nin yeniden kurulması sürecini hiç bir terörist organizasyonunun önlemesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Nurettin Canikli'nin bugün öğleden sonra Brüksel'de bir basın toplantısı düzenlemesi ve burada Mattis'in açıklamalarına yanıt vermesi bekleniyor 

KRİTİK GÖRÜŞME BU AKŞAM
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’u bu akşam kabul etmesi bekleniyor. ABD’li bakan yarın da mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Görüşmelerde başlıca gündem maddesi Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı ve Afrin ile Menbiç'teki teröristler olacak.

Ankara ABD'nin teröristlere destek çıkmasına karşı çıkarken, Washington ise PKK'nın Suriyekolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye DAEŞ'le savaştığı gerekçesiyle kamyonlarca silah verdi.

ÇAVUŞOĞLU: YA DÜZELTECEĞİZ YA TAMAMEN BOZULACAK
Çavuşoğlu, Pazartesi günü Tillerson'in ziyaretiyle ilgili soruya ültimatom gibi cevap vermişti:

"Bizim ABD'den beklentilerimiz açık ve nettir ve kendileriyle de bu beklentilerimizi paylaştık. Artık biz vaat istemiyoruz. Somut adımlar istiyoruz. Bu ziyarette değerlendireceğiz. Çünkü ilişkilerimiz çok kritik bir noktadadır. Ya ilişkileri düzelteceğiz,  ya bu ilişkiler tamamen bozulacak. Başka seçeneği yoktur."