BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,74
ALTIN 2.397,80
HABER /  DÜNYA

Pentagon'dan F-35'ler için yeni açıklama

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Summers, Türkiye'nin de ortağı olduğu F-35 programıyla ilgili açıklamada bulundu. Summers, "ABD'nin Türkiye'den Luke Hava Üssü'ndeki 2 F-35 savaş uçağını geri almak gibi bir niyeti yok. Türk pilotların F-35 savaş uçaklarındaki eğitimi devam edecek." dedi.

Abone ol

Pentagon'dan yeni bir F-35 açıklaması geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles E. Summers, Türkiye'nin de ortağı olduğu F-35 programı konusunda yeni bir adım attıklarını belirtti.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Türk pilotlarına verilen F-35 eğitimi devam edecek. Türkiye'ye verilen 2 F-35 uçağını geri almayı planlamıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Pentagon ayrıca, Türkiye'ye teslimi planlanan F-35'lerden birinin daha Arizona'daki üsse gönderildiğini, diğer uçağın ise yarın gönderileceğini açıkladı.

"Türkiye'nin S-400 alımı kabul edilmez"

Summers, açıklamasında, "ABD, Türkiye'nin S-400 alımının kabul edilemez olduğu konusunda açık davrandı. Bu yüzden Savunma Bakanlığı, programın planlanması konusunda tedbir amacıyla ve F-35'in tedarik zincirinin esnekliği bakımından gerekli adımları attı. Türkiye'nin ürettiği parçaların ikincil kaynaktan tedariki üzerinde şu anda çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Pence: türkiye seçimini yapmalı

Türkiye ile ABD arasındaki F-35 ve S-400 gerginliği devam sürerken; dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Pence,"Türkiye seçimini yapmalı. Tarihin en başarılı askeri ittifakında kritik bir ortak olmak mı istiyor, yoksa bu ortaklığın güvenliğini riske atmak istiyor!" ifadelerini kullanmış, Pence yanıt ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan gelmişti.

Oktay açıklamasında, "ABD artık karar vermeli. Türkiye'nin müttefiki olarak mı kalacak, yoksa terör örgütleriyle el ele vermek suretiyle düşmanlarımıza karşı bizi zor durumda bırakıp dostluğumuzu riske mi edecek?" ifadelerine yer vermişti.