BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL

Pentagon Borazanı gazeteciler

Ayeri, Cengiz Çandar, Mehmet Ali Birand ve İlnur Çevik'leri Pentagon'un borazanlığını yapmakla suçluyor.

Abone ol Tükenenler...

Medya, Irak'taki işgal kuvvetlerinin, özellikle ABD'li ve İngilizler'in insanlık dışı işkencelerini ele almaya devam ediyor. Televizyonlar bu konuda daha sansürlü.

Sanırız RTÜK korkusu bunda etken. Kanal-7 Ahmet Hakan Coşkun yönetiminde olağanüstü yayın yaptı. Hepsi birer ahlaksızlık belgesi olan fotoğraflar, belli yerlere 'Buzlu cam metodu' uygulanıp ekranda gösterildi.

Ayrıca TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden, uzmanlara kadar görüş alındı. Mikrofon uzatılan, kamera gönderilen herkes infial halinde. Hele, bir kadına toplu tecavüz sahnesi var ki, onu yorumlamaya 'Küfür Haznemiz yetmez.' Sokaktaki vatandaş da, fikri sorulanlardan daha beter. Sinirler bozuk, çaresizliğin üzüntüsü yaşanıyor.

Telefonla arayan iki okurumuzun hıçkırarak ağlayışları, kulaklarımızdan gitmiyor. Nerede 'Türkiye'de işkence var?' diye yeri göğü inletenler. "Ankara önce insan hakları ihlallerine son versin" diye yıllardır AB kapısında bizi yalvartanlar nerelere saklandı? Bu hafta itibariyle bol denekli bir anket düzenlenmesini talep ediyoruz. İşi de AK Parti'nin başarısı ispatlanmış, konunun uzmanı kurmaylarına havale ediyoruz. Örneğin İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu bu işi üstlenebilir. Görsünler bakalım 'Amerikan nefretini.'

Özetlersek 59. Hükümet, bundan böyle daha dikkatli olmak zorunda. Türk halkında ABD sempatizanları bile sus pus hale geldi. 'Pentagon Borazanı' Cengiz Çandar'lar, Mehmet Ali Birand'lar, İlnur Çevik'ler ve de tüm benzerleri dillerini mi yuttular?