BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pendik’e üniversite mi geliyor?

Parti Pendik İl Genel Meclisi encümen üyesi Mehmet Topal'dan Pendikliler'e üniversite müjdesi

Abone ol

“Henüz çok erken. Ancak ufukta Pendik’e bir üniversite gözüküyor. Çalışmalar önümüzdeki dönemlerde daha da netleşecek” dedi.

AK Parti Pendik İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Topal ile hem İGM’nin yapısı hem de İl Özel İdaresinin Pendik üzerine yapmayı planladığı projeleri konuştuk. Pendik’in hem kamu hem de özel sektör yatırımları açısından bir cazibe merkezi olduğunun altını çizen Topal, belediyecilik alanındaki başarılı projelerinde etkisiyle, ilçenin İstanbul’da en fazla yatırım yapılan bölgelerden biri haline geldiğini söyledi. İl Özel İdaresinin özellikle eğitim alanındaki yatımlarının sürdüğünü vurgulayan Topal, Pendik’te en büyük eksikliğin bir üniversite olduğunu ifade ederek; “Henüz çok erken. Ancak ufukta Pendik’e bir üniversite gözüküyor. Çalışmalar önümüzdeki dönemlerde daha da netleşecek.”dedi.

Öncelikle İGM’yi sormak istiyoruz. Bir çok kişi İl Genel Meclisini Büyükşehir Meclisi ile karıştırıyor. İGM tam olarak nereye bağlıdır ve görevi nedir?

İl Genel Meclisi için basit olarak yerel parlamento diyebiliriz. İGM üyeleri de kendi ilçesinin bir anlamda milletvekilidir. Ancak Büyükşehir belediyesi ile bir ilgisi yok. Tamamen İl Özel İdaresine yani devlete bağlı olarak faaliyetinin sürdürmektedir. Görevleri arasında daha çok İstanbul’da yapılması gereken eğitim, sağlık, tarım ve sosyal hizmetler konusunda kararlar almak ve bunları yasalarla il özel idaresine uygulatmak bulunuyor. 2005 yılında alınan kararla İGM’nin fonksiyon ve yetkileri daha da arttırıldı.

Şu an gündeminizde önemli bir madde var mı?

İstanbul’da tüm okulların güçlendirilmesi ve hastanelerin güçlendirilmesi meclisimiz yoğun bir çaba içindedir. Vatandaşın çocuğunu okula emin bir şekilde göndermesi için çok önemli hükümetin önemli bütçe tahsis etmektedir. 2010 bütçemizde yüzde 50’ye yakın bütçemiz okullara ayırıyoruz.

Pendik’teki il özel idaresinin yatırımları nelerdir?

Yatırımlar genellikle okullara oluyor. Bugüne kadar ilçedeki 40’a yakın okul ya yeniden yapıldı ya da depreme karşı güçlendirildi. Okullarımız çağın gereklerine göre modernize edildi. Bunu yanı sıra hem inşaat hem de fonksiyonel olarak kaliteleri arttırıldı. Bildiğiniz gibi ilçede 115 bine yakın öğrenci var. 60-70 kişilik sınıflarda eğitim gören öğrenciler yapılan yatırımlar sayesinde bugün bazı okullarda 33-40 civarına kadar inmiştir. Bunun yanı sıra ilçeye Türkiye’nin 2. Büyük hastanesi inşa edilmektedir. Bu hastanenin en büyük özelliği otel konforunda olmasıdır. Hizmete girdiğinde hastalarımı 5 yıldız otelde kaldıklarını hissedecekler.

Pendik, son yıllardaki en büyük özel ve kamu yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. İlçenin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Klişe olacak ama ilçenin geleceği gerçekten çok parlak. Sadece havaalanı ilçemize başlı başına ekonomik getiri konumundadır ki Sabiha Gökçen Havaalanı sayesinde yatırımlar hızlı bir şekilde bölgeye akmaktadır. Geçmişte çok güzel çalışmalar yapıldı. Şimdiki belediye başkanımız da bunu devam ettiriyor. Burada dikkat edilmesi gerekilen nokta; hep birlikte hareket edilmesidir. Yani herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasıdır. Kamu görevlisinden taksicisine, doktorundan mühendisine kadar her kesim ilçeye sahip çıkmalıdır. Belediyemizin de özellikle sosyal çalışmaları fevkalade iyi yürütmektedir. Özellikle gençlere iş imkanı sağlama yönelik istihdam projelerini takdir etmek gerekir.

Son olarak eklemek istediğini bir şey var mı?

Evet. Bilindiği üzere İstanbul Avrupa kültür başkenti seçildi. Benim sadece Pendiklilere değil tüm İstanbullulara tavsiyem 2010 İstanbul Avrupa kültür başkenti kapsamında ki etkinliklere katılmaları. İstanbullular kültürel hazinelerimizi ulaşsın ve öğrenmesi vesile olur inşallah.Pendik Belediyesi de düzenlenen etkinliklere en fazla destek veren belediyelerden biri. BU yılı kültürel açıdan en iyi şekilde değerlendirelim.