BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  DÜNYA

Almanya'dan Yunanistan'a şok öneri!

Yunanistan iflasın eşiğinde, harıl harıl borç para arıyor. Almanya para vermeye yanaşmadı ama şok bir öneride bulundu.

Abone ol

Almanya'da iktidardaki bulunan Hristiyan Demokrat Birlik partisi ile koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti'nin bazı üyeleri, Yunanistan'a borçlarını ödeyebilmesi için şok bir öneride bulundu.

Almanya'da iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi ile koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti'nin (FDP) bazı üyeleri, Yunanistan'a borçlarını ödeyebilmesi için "adalarını satmasını" önerdi.

PARANIZ YOKSA ADANIZI SATIN

"Yunanlar, adalarınızı satın" başlığıyla Alman Bild gazetesinde yayımlanan habere göre, FDP milletvekili ve partisinin maliye uzmanı Frank Schaeffler, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Yunanistan'a yardım vaadinde bulunarak hukuka aykırı hareket etmemesi gerektiğini ifade ederek, "Yunan devleti, firmalara yoğun şekilde iştirak etmekten kaçınmalı ve arsaları, örneğin kimsenin yaşamadığı adaları satmalı" dedi.

CDU Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyesi Josef Schlarmann da, "İflasın eşiğine gelen bir kişi, hissedarları için sahip olduğu her şeyi paraya çevirmeli. Yunanistan, bunlara, şirketlere ve kimsenin oturmadığı adalara sahip. Bunlar borçların karşılanması için kullanılabilir" diye konuştu.