BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  MEDYA

Pelin Batu'dan şok sözler

Polise roketatarlı saldırıda ölen 9 yaşındaki Elif ile ilgili oyuncu yazar Pelin Batu'dan şok açıklamalar.

Abone ol

Pelin Batu, Diyarbakır Bismil'de terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Elif'in katilinin polisler olduğunu ima etti.

Bilindiği gibi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde PKK'lı teröristlerce atılan bir roketatarın isabet ettiği evde bulunan 9 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetmiş 5 kişi yaralanmıştı.

"BURASI ÇOCUK KATİLİ ÜLKEDİR"

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen DİHA'ya konuşan Batu, "Türkiye, çocuk katili ülkesidir. Yeter, ruhum kaldırmıyor" dedi. İşte oyuncu-yazar Batu'nun çok tartışılacak açıklamaları:

"Ülkemizde failler, meçhuldür. Hayatlar ucuz, haberler de hızlı ve unutulurdur. Ateş düştüğü yeri yakarken, daha büyük alevlere kor oluyor. Daha kaç tane bebeğin ölmesi gerek ki silahlar sussun?

Daha kaç Ceylan'ın parçalanması gerekir ki vicdanlar uyansın? Burası çocuk katili ülkedir. Bunu kabul edip yüzleşmeden savaşın silahla çözülmeyeceğini kabul etmeden, daha nice gencimiz yaşayamadan, aşık olamadan, gülemeden göçecektir aramızdan.

Yeter, yüreğim, ruhum kaldırmıyor."

SUR İLÇESİNDE PKK'NIN SOKAĞA YERLEŞTİRDİĞİ PATLAYICI İNİFAK ETTİ İKİSİ AĞIR 5 ÇOCUK YARALANDI

Merkez Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce sokağa yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 çocuk yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Eski Yoğurt Pazarı Sokak'ta ilk belirlemelere göre bir duvarın kenarına terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada yoldan geçen S.K (15), A.K (10), M.A.T (11), Y. T (13) ve Ş.S (16) yaralandı.

Ambulanslarla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan M.A.T ve Y.T buradaki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Soruşturma sürüyor.