BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Pelin Batu kaç yaşında eşi Macit Bitargil kimdir mesleği ne?

Uzun süredir ortalarda görünmeyen oyuncu Pelin Batu kameralara yakalandı. Yaklaşık 6 ay önce anne olan Pelin Batu doğum sırasında kalçası çıkmış ve zor günler geçirmişti. Şimdilerde ise yavaş yavaş eski haleri dönmeye çalışan Pelin Batu kaç kaç yaşında, eşi kim, ve oğlunun adı ne soruları ile merak konusu oldu.

Abone ol

Bir dönemin çok konuşulan isimlerinde biri olan oyuncu Pelin Batu 2018'de Dr. Macit Bitargil ile evlenmiş ve uzun süre ortalarda görünmemişti. Çiftin Rafael adını verdikleri oğulları 6 ay önce dünyaya geldi.  6 ay önce anne olan ancak doğum sırasında kalça kemiği çıktığı için zor günler geçiren Pelin Batu, yavaş yavaş kendini toparlıyor.

Ünlü oyuncu, önceki akşam eşi Macit Bitargil ve minik oğulları Rafael ile Nişantaşı’ndaydı. Doğumdan beri koltuk değnekleri ile yürüyebilen Batu’nun nispeten daha rahat hareket ettiği görüldü.

Oyuncu, genel durumuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Şu miniği doğurdum ve doğum sırasında kalça kemiğim çıktı. Müsebbibi oğlum Rafael yani, onun yüzünden sakatlık geçirdim. Ama zamanla geçiyor, ilk günler daha zordu, şimdi yürüyebiliyorum.”

PELİN BATU KİMDİR: Eski diplomat ve milletvekili İnal Batu’nun kızı olan Pelin Batu kimdir? Hayatına dair detaylar haberimizde, işte biyografisi…

Pelin Batu 27 Aralık 1978 günü Ankara’da dünyaya gelmiştir.  Annesi ArnavutÇocukluğunda pek çok ülkede bulunan Pelin Batu liseyi ABD New York’ta bulunan Marymont Okulu’nda okumuştur. Ardından müzik ve tiyatro eğitimi için Mannes Müzik Koleji 'ne (Mannes College The New School for Music) girmiştir. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünde lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Pelin Batu daha sonra oyunculuğa yönelmiştir.

Harem Suare filminde canlandırdığı Cariye Nevres rolüyle 1999 yılında oyunculuğa adım atmıştır. 2000 yılında vizyona giren ünlü ve yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı “Komser Şekspir” filmindeki rolüyle tanınmıştır. 2004 senesinde Kerem ile Aslı, 2005’te Sessiz Gece, 2006’da Pars; Kiraz Opresayonu yapımlarında yer almıştır. “Ghost Sonata” adlı tiyatro oyunundaki performansı sonucu En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Tarihçi kimliği ile Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu ile birlikte Habertürk televizyonunda ekrana gelen Tarihin Arka Odası programının sunucuları arasında yer almıştır.

Ayrıca Habertürk’te “Renahenk” ve Artı Bir Televizyonunda Alternatif-siz adlı programları hazırlayıp sundu. Daha sonra Artı Bir Televizyonunda Alternatif-siz adlı bir program da Bir dönem Milliyet Gazete ’sinde köşe yazarlığı yaptı. “Yahudilik Tarihi” adlı bir kitabı Ahmet Yılmaz ile birlikte hazırlamıştır. Glass(Cam), The Book Of Wind(Rüzgarlar Kitabı) ve Resim Defteri adlı üç kitabı daha bulunmaktadır.