BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.411,71
HABER /  GÜNCEL

Devrim gibi karar Süleyman Soylu açıkladı Hadi Özışık sürücülere sordu

İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, 2019'un "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi sonrası yola çıktı ve ilginç izlenimlerle karşılaştı. Özışık, dikkat çeken görüntüleri kendi Youtube kanalında paylaştı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edildi ve ülke genelinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla kampanyalar yapılıyor. Yaya öncelikli trafik için tüm valiliklere de genelge gönderildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşlara kampanyayı desteklemeleri çağrısında bulundu.

Bilindiği üzere geçtiğimiz ekim ayında TBMM’ye sunulan kanun teklif ile yaya geçitlerinde, yayalara öncelik vermeyen sürücülere uygulanacak ceza 235 TL’den 488 TL’ye çıkarılmıştı.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER
Devrim niteliğindeki kararı, İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, kendi Youtube kanalında yayalara sordu. Yaya olarak yola çıkan Özışık, kanununun sürücüler tarafından uygulanıp uygulanmadığını denetledi, ortaya ilginç görüntüler çıktı.

UYAN DA VAR UYMAYAN DA
Kimileri yol verdi, kimileri dikkate almadı. Yaya kaldırımında yürürken ters yönden gelen bir araç sürücüsü bir başka ihlale yol açtı.

“Yayanın can güvenliği yok” diyen Özışık, Soylu'nun aldığı kararın alkışladığını belirterek herkesi bu kanuna destek vermeye çağırdı.

İHLAL EDEN SÜRÜCÜYÜ BANA BİLDİRİN
Yaya geçidinden geçerken araçların beklemek zorunda olduğunu hatırlatan Özışık, “Sürücü farklı bir davranış içine girdiyse, plakasını yazın bana da bildirin. Ben İçişleri Bakanı'na bizzat kendim kendi telefonumla bildiririm. O cezasını görür.” dedi.

488 TL PARA CEZASI YETERSİZ
Yayalara öncelik vermeyen sürücülere 488 TL'ye kadar verilen para cezasının yetersiz olduğuna dikkat çeken Özışık, o aracın trafikten men edilmesi önerisinde bulundu.

GÜNEY KORE'DE CİNAYETTEN YARGILANIYORLAR
Güney Kore'de yaya geçidinde yayaya çarpan sürücünün hapse atıldığını ve cinayetten yargılandığını belirten Özışık, konuşmasına şöyle devam etti: “Süleyman Soylu'ya sesleniyorum. 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı olacaksa bunun caydırıcılığı da yüksek olmalı ki sürücüler de bu karara uysun.”