BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan unutulmadı! Vefatının üzerinden 4. yıl geçti

2015 yılında bindiği minibüste vahşice öldürülen Özgecan Aslan, ölümünün 4'üncü yılında mezarı başında anıldı.

Abone ol

Özgecan Aslan, anne babasından ziyade yakınları tarafından mezarı başında dualar ve güllerle anıldı. Songül-Mehmet Aslan çifti, mezarın başında zor anlar yaşadı.

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki kabirde canlarının her geçen gün daha da acıdığını dile getiren baba Mehmet Aslan, yürek burkan bir konuşma yaptı.

Mehmet Aslan, "Yıllardır konuşuyoruz, söylüyoruz. Güzel, iyi temennilerde bulunuyoruz. Aklımızın erdiği kadar devletimizin, milletimizin yanındayız; halkımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik olsun, diye hep güzel şeyler söyledik; ama insan başına gelmeden anlayamıyor. Televizyonlarda bir kadın, annesi- babası ya da eşi, nişanlısı, arkadaşı tarafından vahşice öldürülüyor. Bunun önüne geçmek için bunu ciddi bir problem olarak kabul edip, ona göre çok geniş mutabakatlı büyük bir şura kurulup, bu sorunun çok boyutlu olarak ele alınması gerekiyor. Artık söyleyecek söz de kalmadı. Sözün bir anlamı yok, bir anlam ifade etmiyor. Katledilmiş olan bütün kadınların, kızların mekanı cennet olsun" diye konuştu. 

Songül- Mehmet Aslan çifti ve yakınları, Özgecan Aslan'ın kabri başında dua ettikten sonra gözyaşlarıyla mezarlıktan ayrıldı.